Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag een oproep om de ontwikkelingshulp stop te zetten.

Maurice de Hond en Artsen Zonder Grenzen lieten gisteren weten dat, blijkens onderzoek, meer dan de helft van de Nederlanders twijfelt aan het nut van ontwikkelingshulp aan ontwikkelingslanden. Ik twijfel niet. Ik weet het zeker. Stoppen!

De verleiding is groot, om geld te storten zodat een hongerig jochie van een half jaar oud in een tentenkamp kan worden gevoed. Het is alleen wel jammer dat de kans groot is, dat dat jochie wordt geronseld om over twintig jaar met een charmant bomgordeltje als zelfmoordcommando ten strijde te trekken tegen die verdorven westerse christenhonden. Inderdaad, dezelfde christenhonden die hem als zuigeling in leven hielden. Dus:

Kan onze demissionaire minister van Ontwikkelingssamenwerking mij beloven, na de formering van een nieuw kabinet niet te vergeten op het Ministerie het licht uit te doen, de centrale verwarming te doven en de sleutel weg te gooien?