Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een vreemde uitnodiging, afkomstig van de slechtste Nederlandse premier ooit.

 
“PvdA-lijsttrekker Job Cohen weigert om mee te werken aan een rechtstreeks debat met CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende,” jammert het CDA publiekelijk. Krokodillentranen. Want Job Cohen heeft, direct nadat hij genoemd werd als lijsttrekker van de PvdA, gezegd dat hij alleen debatten zal voeren waar alle relevante lijsttrekkers bij aanwezig zijn. Niet het CDA, maar Job Cohen zélf maakt uit, aan welke debatten hij mee doet. En ook de suggestie dat Cohen vluchtgedrag zou vertonen, is onjuist: hij doet gewoon mee aan de debatten met de lijsttrekkers van alle grote partijen. Hij heeft blijkbaar weinig behoefte om exclusief met een geboren leugenaar in het strijdperk te treden. Dus:
Kan Jan Peter Balkenende mij even laten weten, op grond waarvan Job Cohen een uitzondering op de gemaakte afspraak dat er uitsluitend wordt gedebatteerd met alle relevante lijsttrekkers zou moeten maken, juist voor een debat met onze slechtste minister-president ooit? Opnieuw laat het CDA zien, de greep op de politieke realiteit volkomen kwijt te zijn.