Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de AFM en PalmInvest.

Tegen twee directeuren van PalmInvest zijn celstraffen van vijf jaar geëist. Investeerders hebben een bedrag van 31 miljoen ingelegd, waarvan maar 4 miljoen daadwerkelijk in vastgoed in Dubai bleek te zijn belegd. De rest is verdwenen.

PlamInvest, u kent ze van het oplichtersprogramma van de inmiddels ook zelf van vastgoedfraude verdachte Harry Mens,  hoefde niet aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten te voldoen. Dat hoeft geen enkel beleggingsfonds als de minimuminleg 50.000 euro bedraagt. Dat is vreemd:

Die ondergrens is bedacht om te zorgen dat de burger beter beschermd wordt tegen oplichters. Investeerders die meer dan 50.000 kunnen inleggen hebben die bescherming niet nodig? Omdat dat de echte professionals zijn? Omdat ze het anders te druk krijgen bij de AFM? Kan tijdelijk minister van Financiën Jager mij even laten weten, per wanneer hij die ondergrens verhoogt naar 500.000 euro?