Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de verlenging van de Rotterdam-wet.

Rotterdam mag voorlopig kansarmen blijven weigeren, een woning te huren in bepaalde achterstandswijken. Minister Van der Laan heeft daarvoor toestemming gegeven. Ik weet eigenlijk niet zo goed, wat ik daar nu van moet vinden...

Het argument is, dat laag-opgeleide mensen overlast veroorzaken. Maar dat is mij eigenlijk iets te makkelijk. Overlast wordt niet veroorzaakt doordat mensen laag opgeleid zijn, overlast wordt veroorzaakt door het gedrag van mensen. Het mag toch niet zo zijn dat goedwillenden bij voorbaat al worden uitgesloten?

Kan de heer Van der Laan mij even laten weten wanneer hij serieus gaat nadenken over een alternatief voor dat vooraf uitsluiten? Is het geen beter idee om te regelen dat mensen die overlast veroorzaken veel makkelijker dan nu gewoon uit hun huis en uit de buurt worden verwijderd? Dan doe je écht iets aan overlast in wijken, in plaats van dat je blijft steken in een twijfelachtig soort populisme.