Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de oorverdovende stilte na een fatwa tegen de kerstviering.

Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat de Nederlandse Bond van Imams, de Nationale Vereniging van Moskeeën of zo’n soort club afstand zou nemen van de uitspraken van de leidende Islamitische geestelijke Yusuf al-Qaradawi. Want die stelt dat het kerstfeest onrein is, en heeft een fatwa afgekondigd tegen bij voorbeeld de verkoop van kerstbomen. Hij roept daarmee dus feitelijk op tot geweld tegen Christenen en andere niet-Moslims die kerst vieren. Het is teleurstellend, dat nergens in de wereld, en dus ook niet in Nederland, door de Moslim-gemeenschap afstand wordt genomen van de haatzaaiende opvattingen van deze Allahdienstwaanzinnige. Ik had gehoopt, in mijn laatste bijdrage voor kerst wat aardigs te kunnen zeggen, maar dat moet nog even wachten. Eerst een vraag:

Kan de heer Wilders mij even laten weten, wanneer hij onze ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken zal vragen, om veiligheidsredenen alle in ons land aanwezige Moslims in goed bewaakte kampementen te laten  interneren?

Zo. Klaar. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik, u allen een plezierige kerst toe te wensen. Want de gedachte aan vrede en saamhorigheid kan per definitie onmogelijk onrein zijn.