Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het definitieve falen van de spoorsector.

De eerste rit van de Thalys met volle snelheid over de hogesnelheidslijn was 35 minuten te laat. Dat stond op teletekst te lezen.
 
Fout. De eerste rit van de Thalys op de hogesnelheidslijn was vele jaren te laat. Allerlei gedoe over niet op elkaar passende veiligheidssystemen ofzoiets. Honderden miljoenen aan belastinggeld die jarenlang ongebruikt in het weiland hebben gelegen. Onvoorstelbaar. En dan te bedenken dat ik gisteren ook al moest opschrijven, hoe men in de spoorsector totaal de weg kwijt is. De afdeling stroomstoringen (als ik dit schrijf is het treinverkeer wegens storingen ontregeld tussen Almere en Lelystad, tussen Schiphol en Utrecht en oostelijk van Zwolle, midden in de ochtendspits!) die elektrische auto’s wil gaan opladen, de afdeling stations die de deur in het slot gooit zodat de laatste aansluitende bussen onbereikbaar zijn geworden. Wanneer begint nou eindelijk het grote puinruimen eens? Dus:

Kan de minister Eurlings en Bos mij even laten weten, per wanneer zij de directies van ProRail en NS de laan uit sturen? En zo niet, kan de Tweede Kamer mij even laten weten, waar de motie van wantrouwen tegen deze bewindslieden blijft?