Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het bestelen door de Oranjes van het volk.

Een klinkend succes voor RTL. De rechter bepaalde dat nog veel meer informatie over het privégebruik van vliegtuigen door de koninklijke familie moet worden verstrekt. Die kosten van al die privéreisjes worden door de belastingbetaler opgehoest. Verkeer en Waterstaat had eerder door RTL geëiste documenten weliswaar verstrekt, maar bleek sommige informatie met zo’n antiek potje correctielak onzichtbaar te hebben gemaakt. Nu komt de onderste steen boven. Ik heb een nieuwe term bedacht om dat gegraai aan te duiden.

Leuke baan, staatshoofd. Lekker met je familie op kosten van het volk in je vliegtuig voor de lol de wereld rond. Laat het volk maar bloeden.

Pas nog, werd terecht lawaai gemaakt over de inhaligheid van hoge politiefunctionarissen. Dat soort gegraai noemen we voortaan “koninklijk afrekenen”. En kan Beatrix mij even laten weten, of ze zich erg schaamt voor de graaicultuur die ook in haar familie doodgewoon blijkt te zijn.