Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over tochtige woninkjes.

Volkomen terecht dat woningbouwverenigingen en huiseigenaren worden aangespoord om hun huizen goed te isoleren, als dat nog steeds niet is gebeurd. Al die verspilde energie is duur, en bovendien heel slecht voor het milieu. Toch viel mij een raar voorstel op: huizen die niet goed geïsoleerd zijn, zouden niet verkocht mogen worden voordat daar wat aan is gedaan. Da’s vreemd. Want wellicht heeft de verkopende eigenaar helemaal geen geld om zijn huis te isoleren, en die staat dan met de rug tegen de muur. Idee voor een oplossing:

Kunnen de betrokken ministers mij eens vertellen, wat ze zouden vinden van het idee om de overdrachtsbelasting van een verkocht slecht geïsoleerd huis te verdubbelen, en de verkoopprijs van een niet-geïsoleerd huis te beperken tot een bepaald bedrag per vierkante meter? Op die manier worden huisjesmelkers aangespoord om hun tochtige woninkjes nu eindelijk eens fatsoenlijk te isoleren.