Goedemorgen Extra!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Nu een extra aflevering over de huisvesting van een veroordeelde pedofiel

De burgemeester van Eindhoven heeft ongelijk gekregen van de rechter. Hij mag een veroordeelde Eindhovense  pedofiel die zijn straf heeft uitgezeten en zijn behandeling heeft ondergaan niet verbieden, zich weer in zijn stad te vestigen. Een terechte weigering. De kans dat die pedofiel in een andere stad in de fout gaat, is net zo groot als de kans dat dat in Eindhoven gebeurt. Het kan niet zo zijn, dat je het probleem bij de buren over de schutting gooit. Want feitelijk wilde de Eindhovense burgemeester dat een andere stad het probleem te verwerken zou krijgen. Oplossing:

Kan de Eindhovense burgemeester Van Gijzel niet beter zorgen dat de pedofiel in kwestie op een plek gehuisvest wordt die zo ver mogelijk uit de buurt is van scholen, speeltuinen enzovoort? Een oplossing die te vergelijken is met de huisvesting van zogeheten ‘asocialen’ in woningen op industrieterreinen. Iedere gemeente lost zijn eigen problemen op, maar wel op een zo goed mogelijke manier!