Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de al dan niet corrupte Tilburgs epoliticus Hans Smolders.

Opnieuw ligt het Tilburgse raadslid Hans Smolders onder vuur. Een politiek brekebeentje of een ordinaire zakkenvuller? Eén van beiden. Al eerder door de rechter veroordeeld wegens schending van het ambtsgeheim, al eerder door de Tilburgse Ouderen Partij de fractie uitgetrapt wegens vermeende corruptie omdat Smolders voetbalkaartjes zou hebben aangenomen van de exploitant van een Tilburgse gokhal in ruil voor het tegen de vergunning van een concurrent stemmen. Maar het wordt nog erger:

En nu opnieuw wordt  Smolders verdacht van corruptie. Er is in Tilburg veel gedoe rond de voorgenomen bouw van een groot winkelcentrum. De plaatselijke middenstand is tegen. Het verhaal gaat, dat Smolders nu € 70.000 heeft gevraagd, in ruil voor steun aan het winkelcentrum. De Rijksrecherche heeft Smolders inmiddels gehoord.

Smolders, maakte furore binnen de LPF. Dan heb je sowieso de schijn tegen. En als politicus dien je zelfs uit de buurt van louche types te blijven, zodat dit soort verdachtmakingen je sowieso bespaard blijft. En een bekende zeswijze luidt: “Waar rook is, is vuur.”

Kan de Tilburgse kiezer mij even uitleggen, waarom deze grapjas in vredesnaam in de gemeenteraad is gekozen?