Goedemorgen Extra!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vanmiddag een extra aflevering over de heksenketel die nu écht is losgebarsten rond de DBS-bank.

Peter Lakeman heeft vandaag iedereen opgeroepen, zijn spaarrekening bij de DSB-bank leeg te halen. Uitgerekend vandaag is de website van DSB plat gegaan. Dat betekent dat de rekeninghouders niet bij hun geld kunnen. Een scenario dat we nog kennen van de IJslandse faillissementsbank Icesave. De zaak stinkt:

DSB beweert dat het plat gaan van de website het gevolg is van een DDOS-aanval. Kletskoek. Trouwens, een website bij zo’n belangrijke instelling als een bank behoort tegen dat soort aanvallen bestand te zijn. Alweer een teken aan de wand dat de zaak stinkt.

 
De herrie rond de bank van Scheringa ontstond naar aanleiding van veel te dure hypotheken met allerlei onnodige toevoegingen, die de klanten zijn aangesmeerd in de tijd dat Gerrit Zalm daar mede aan het roer stond. Het is goed gebruik dat functionarissen met zo'n besmet blazoen een stapje opzij doen. Het is verwonderlijk, dat de heer Zalm zijn functie bij ABN-AMRO niet met onmiddellijke ingang neerlegt.
 
En kunnen de Autoriteit Financiële Markten en de West-Friese politie mij even laten weten, binnen hoeveel minuten ze een inval doen op het kantoor en het computercentrum van Scheringa, om het wegmoffelen van gelden te voorkomen, strafrechtelijke bewijzen veilig te stellen en na te gaan of het verhaal over een DDOS-aanval op werkelijkheid berust, of gewoon een smoes is?