Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de troep in het mooiste park van Amsterdam:

Het mooiste park van Amsterdam? Dat is het Vondelpark. Onbetwist. Het park wordt zeer druk bezocht. Helaas laten bezoekers heel veel afval slingeren. Zo’n 150 ton per jaar. De beheerder van het park, Stadsdeel Oud Zuid, heeft aangegeven, dat het niet meer te doen is, om het park op te ruimen, en vraagt bezoekers, hun afval niet meer te laten rondslingeren. Een overbodige vraag, dunkt me.

Want waarom zou de gemeente dat moeten vragen? Het is toch niet meer dan normaal om na een picknick of een paar uurtjes zonnebaden je rotzooi even op te ruimen, in plaats van dat je de troep gewoon in het gras laat liggen? En waarom moet de maatschappij voor de kosten opdraaien? De oplossing is toch eenvoudig?

Kan stadsdeel Oud Zuid mij even laten weten, waarom niet gewoon een aantal vervuilers wordt aangehouden bij het verlaten van het park? En als er 150 zijn gepakt, dat ze allemaal de kosten betalen van het opruimen van duizend kilo troep, plus een deel van het salaris van de toezichthouders? Ik denk, dat het park er dan volgend jaar vanzelf een stuk schoner bij zal liggen.