Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over rotzooiende vermogensbeheerders en de fraudeshow van Harry Mens.

Stel je voor. Twee beleggingsfraudeurs. Zegt de een tegen de ander: “Als ik nu vast wat aandeeltjes X koop, maak jij volgende week in het programma van Harry Mens even wat reclame voor dat aandeel. Dan stijgt de koers en verkoop ik ze daarna weer met een vette winst. Handig en fijn.” En zo geschiedde. Directeur Hagethorn van vermogensbeheerder International Assets maakte deze afspraak met zijn compagnon. En Harry Mens stelde de zendtijd in zijn show aan de sjoemelende vermogensbeheerder beschikbaar...
Het staat er echt… Op de site van International Assets. “Wij stimuleren een DSI-registratie van onze medewerkers.” Die registratie is voorbehouden aan integere handelslui. De stichting DSI  (Dutch Securities Institute) toetst de integriteit van financieel adviseurs. Dat International Assets met dat kwaliteitskeurmerk schermt is natuurlijk een gotspe. DSI schorste International Assets-directeur Hagethorn voor twee jaar, en legde hem een boete op. De procedure tegen diens compagnon loopt nog.
 
Het is de zoveelste keer dat Harry Mens in zijn programma op RTL-7 zendtijd verkoopt aan flessentrekkers en fraudeurs. De oplichters van EasyLife en PalmInvest, die er met miljoenen en nog eens miljoenen vandoor gingen, kregen eveneens naar hartelust zendtijd bij Harry-de-fraudemakelaar. En ook beleggingsadviseur Geert Schaay werd aangepakt wegens beursmanipulatie in de show van Harry.
 
Kan de RTL-directie, die door het uitzenden van de programma’s van Mens medeplichtig is aan al deze fraude- en oplichtingspraktijken mij even laten weten, wanneer het besluit valt, de programma’s van de heer Mens niet langer uit te zenden? Nu, vlak voor het begin van een nieuw seizoen Businessclass, lijkt me dat een prima moment om die knoop maar eens door te hakken.