Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere dag buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een onverwachte vraag te stellen. Vandaag over aasgieren die een slaatje uit het Koninginnedag-drama proberen te slaan:Bijna iedereen heeft op Koninginnedag de schokkende beelden gezien van Karst Tates die een aantal omstanders vermoordde door met zijn auto op ze in te rijden. Beelden om van wakker te liggen. Verschrikkelijk. Beelden die op ons aller netvlies zijn gebrand.

Opeens worden verzekeringmaatschappijen overspoeld met schadeclaims. Van mensen die vinden dat ze schade van die beelden hebben ondervonden. “Shockschade”.

Gaan we nu met zijn allen naar een Amerikaanse samenleving toe, waarin je recht hebt op een miljoen omdat de stropdas van de ober scheef zat? Of proberen de mensen die nu schade claimen gewoon een slaatje uit de gebeurtenissen te slaan? Mag ik ze profiteurs noemen?

En kunnen de nabestaanden van de slachtoffers mij vertellen, wanneer zíj met een schadeclaim komen? In de richting van de hierboven genoemde aasgieren? Want hun gedrag, dat leidt pas écht tot schokschade. Zeker voor de familieleden en dierbaren van de slachtoffers!