Klote Contador!

Joris (Tigertje)

Gisteren begon de Tour de France dan echt. Na twee weken, via de oortjes, vrijwel volledig geregisseerde etappes kwamen de renners gisteren aan bij de eerste serieuze pukkel. "Het zal gaan knallen", zei Armstrong, op Twitter.

En dat gebeurde! De Tour werd eindelijk weer spannend. Toen de klassement-renners bij de Verbier aankwamen gaven de mannen van de Saxo-ploeg stevig gas en het peleton werd letterlijk gedecimeerd. De mannen werden van de jongens gescheiden. Een tiental kon mee. De rest viel af. Een kilometer of twee later glimlachte Contador even naar Armstrong, verrees uit zijn zadel en was uit het zicht verdwenen. Het was zo'n demarrage zoals Armstrong dat vroeger ook kon. Machtig mooi om te zien. 
 
Maar net als de Boss zelf, boog ik mijn hoofd, de Tour 2009 was zo'n 10 minuten spannend geweest. Toen Contador het gas intrapte was alles in een keer duidelijk. Iedereen kreeg ongenadig op zijn donder. Iedereen kreeg minuten aan de broek. Armstrong werd onttroond, de gebroeders Schleck kunnen niet tijdrijden, Klöden moet in dienst van Contador rijden en Bradley Wiggins is zo vanuit een Engelse sporthal de Verbier opgereden, die staat dus stijf van de doping. Over een paar dagen wordt hij uit de Tour gehaald, wat ik je brom.
 
Dus is het nog wel zinvol om te blijven kijken? Jazeker! Al is het maar omdat ik hoop dat Tourverpester Contador ergens achter een plastic zakje blijft hangen. Of dat hij wordt betrapt op het gebruik van een verboden hoestdrankje. Of misschien is er nog wel ergens een Franse belhamel die een schot hagel door een van zijn bovenbenen wil jagen. Het maakt niet uit wat, als het maar weer spannend wordt. Klote Contador!