Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarna een paar lastige vragen te stellen. Vandaag over een randdebiel die een diploma-uitreiking heeft verpest:

Diploma-uitreiking. Een feestelijk, en ook emotioneel moment. Scholieren hebben jarenlang hard gewerkt om hun doel te bereiken. Ieder op zijn eigen niveau. Of het nou een succesvol afgelegd VMBO-examen betreft, of een diploma op het Gymnasium: iedereen heeft er hard voor moeten leren.

Ook op het ROC in Nijmegen werden de diploma’s uitgereikt. En daarna feest. Voor de geslaagde scholieren en hun familie. Helaas vond een van de –nota bene zojuist geslaagde- aanwezigen het nodig, in de feestende menigte een flesje pepperspray leeg te spuiten, en er daarna snel in een auto vandoor te gaan.

De dader is bekend, en hij zal snel worden opgepakt.

Kan onze justitieminister Hirsch Ballin mij even laten weten, wat hij ook alweer vond van het strenger straffen van misdrijven die bij herhaling worden gepleegd? En kunnen de rechters in dit land mij even laten weten wat ze voor straf uitdelen aan iemand die voor de twintigste keer voor het hekje staat wegens mishandeling? Zijn de rechters dan ook bereid om iemand die in een klap tweehonderd mensen heeft mishandeld zeer langdurig te laten opsluiten?