Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, en stelt een lastige vraag aan een betrokkene. Vandaag gaan de kleren uit:

Het jaarlijkse naaktlopers-congres moet dit keer in Rhenen plaatsvinden. De Naturisten Federatie Nederland ziet in Ouwehand’s Dierenpark een geschikte locatie. De bijeenkomst zal overigens niet toegankelijk en ook niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Het is een besloten bijeenkomst. Je kunt lacherig doen over die naaktlopers, maar ze hebben wel een vereniging met een dikke 70.000 leden!

De plaatselijke gemeenteraadsfractie van de Staatkundig Gereformeerde Partij dreigt nu roet in het eten te gooien. Fractievoorzitter Piet van Leeuwen heeft de burgemeester gevraagd om de blote jaarvergadering te verbieden. Want naaktloperij is volgens de SGP strijdig met wat er in de bijbel staat. En bovendien zijn er volgens de SGP veel inwoners van Rhenen ernstig geschokt door het geplande naaktcongres.

De vrijheid van Godsdienst is een groot goed in ons land. Maar ik bepleit ook het respecteren van de vrijheid van Geen Godsdienst. Laten heidenen de Christenen in ons land geen strobreed in de weg leggen, maar dan moeten andersom de Christenen de heidenen ook hun gang laten gaan.

En geschokte burgers? Ik ben ook erg geschokt. Over zoveel onverdraagzaamheid naar anderen. Kan burgemeester Van Oostrum van Rhenen mij daarom even laten weten wanneer hij de SGP zal antwoorden dat, om aan de gevoelens van geschokte burgers tegemoet te komen, niet alleen het naaktlopers-congres maar ook de kerkdiensten in zijn gemeente worden verboden?