McKenna: psychonaut extraordinair.

Jochem (jogy)

In TRU hebben we al een klein tijdje een topic over Terence McKenna.

McKenna was een psychonaut en wetenschapper. Die combinatie heeft van hem een uniek persoon gemaakt. Zijn praatstijl en unieke stem maakt het in ieder geval al een feest om naar hem te luisteren, de onderwerpen zijn geweldig om bij weg te dromen en zijn inzichten zijn verbluffend voor de mensen die het een kans willen geven.

Hij was een schrijver, shamaan, spiritualist, rationalist van het bizarre, wetenschapper, leider van de psychedelische beweging in de VS  en een begaafd spreker. Voor een autobiografie, in het engels, kijk dan hier voor zijn wikipedia pagina.

Als je geïnteresseerd ben in het beluisteren van dit eigenzinnige persoon kan je naar Psychedelic Saloon gaan, deze site heeft er paar honderd online staan. ( Directe downloads: http://www.matrixmasters.com/podcasts/ )

In het kort een Erowid interview om een idee te krijgen waar hij zich mee bezighoudt: "Whether the mushrooms came from outer space or not, the presence of psychedelic substances in the diet of early human beings created a number of changes in our evolutionary situation.""

Hij heeft ook software ontwikkeld die volgens zeggen de turbelentie in de tijd kan voorspellen. Niet wat er gebeurd in een bepaalde tijd maar dat er iets groots gaat gebeuren om een bepaalde tijd. 11 spetember achtige dingen qua omvang, niet perse qua emotionele impact, het kan positief of negatief zijn. Voor meer uitleg kun je hier kijken.

Boeken (oftwel verplichtte lectuur):
The Invisible Landscape
Psilocybin - Magic Mushroom Grower's Guide
The Archaic Revival
Food of the Gods: The Search for the Original Tree of Knowledge - A Radical History of Plants, Drugs, and Human Evolution
Synesthesia
Trialogues at the Edge of the West: Chaos, Creativity, and the Resacralization of the World
True Hallucinations: Being an Account of the Author's Extraordinary Adventures in the Devil's Paradise
The Evolutionary Mind : Trialogues at the Edge of the Unthinkable
 Robert Venosa: Illuminatus
Chaos, Creativity, and Cosmic Consciousness

Kijk alle 5 de delen voor een klein voorproefje van Timewave zero.

En even een kort random filmpje genaamd 'Story :