Het geluid van...KASSA

Redactie FOK!frontpage

Al een hele tijd is op Q-music het spel “Het Geluid..” te spelen. Je krijgt een vreemd klik-klak achtig geluid te horen en de luisteraars mogen dan raden wat het is. Je kan jezelf  aanmelden met een smsje en met een beetje geluk wordt je terug gebeld door de DJ van Q-music. Dan mag je vertellen wat voor geluid jij denkt dat het is en het is bijna altijd fout. Logisch natuurlijk want het te raden geluid is niet realistisch. Het is bewerkt met de computer door bijvoorbeeld het geluid zeer te versterken wat een heel verkeerd beeld geeft van het daadwerkelijke geluid.

Kijk commercieel gezien is dit natuurlijk een droomspel. Het is zelfs zo’n jackpot dat bij Radio Veronica spontaan “de Stemband” weer nieuw leven is ingeblazen. Maar wat levert zo’n spel nu op voor jou als kandidaat? Nou laten we zeggen het bedrag van Q-music staat momenteel op  ruim €  25.000. Maar wat levert het op voor Q-music. Nou een aanmeld-smsje kost de kandidaat € 0,40 cent. Zeg maar dat er zo overdag tussen 6 uur in de ochtend en 6 uur in de avond ieder uur ruim 700 smsjes binnenkomen. En ik denk dat dit nog een lage schatting is. 700 x  € 0,40 is 280 euro per uur dat x 12 uur. Is 3360 euro per 12 uur. En dan heb ik het nog niet eens over de nachturen waarin ook driftig gesmst wordt. Dit dan x het aantal te rekken dagen pak weg een week of 3. Nou dan ben je al op € 70.560 euro. En dan heb ik alles nog zeer aan de lage kant berekend. Dus de luisteraar betaalt royaal het te winnen bedrag plus heel wat extra inkomsten voor Q-music.

En ja ik weet dat ieder weldenkend mens die dit leest dit al lang  weet. Maar we weten toch ook allemaal dat om soort gelijke redenen het Call-TV gebeuren is gestopt. Mensen moesten daar immers ook altijd raden naar dingen die praktisch gezien niet te raden waren. Toch belden heel veel mensen. Deze mensen werden dan eventueel teruggebeld. En mochten dan heel eventueel in de uitzending komen. Hun antwoord doorgeven en het was dan jammer genoeg fout. Lijkt toch echt sprekend op het Q-music concept lijkt mij zo.

Radio Veronica is trouwens nog slimmer die laat "de Stemband"  ook nog eens uitbetalen door  de Sponsor Bingo loterij.

Al met al een grote marketingtruc is het. Commercieel gezien heel goed natuurlijk, maatschappelijk misschien iets minder.

Maar ja verbieden kan je dit nooit, mensen willen immers blijven dromen over een eventuele mogelijkheid om veel geld te verdienen. En zo lang mensen blijven dromen over geld, blijven loterijen en dit soort van spellen altijd. Misschien maar goed ook...