Heil Klink! (2)

Xessive

Van de week werd al duidelijk dat herr Klink zijn megalomane trekjes niet geheel meer onder controle heeft. Want zodra een minister zowel een rechterlijke uitspraak, als de mening van de adviescommissie van zijn eigen ministerie compleet negeert, dan kun je toch niet meer spreken van iemand die begrijpt wat de functie van volksvertegenwoordiger inhoudt.

Maar het artikel dat ik vandaag tegenkwam, deed mij toch weer even denken aan mijn vorige blogje. Het is toch wel weer verdomd opvallend dat het enige actieplan waar onze minister van Volksgezondheid aan de vooravond van een pandemie op kan komen, de registratie van besmette personen is, zodat hun familieleden opgespoord kunnen worden.

Overigens maakte ik mij in het geheel geen zorgen over die varkens Mexicaanse griep, maar nu Klink gezegd heeft dat we prima zijn voorbereid, terwijl iedereen die er wel verstand van heeft op de gevaren wijst van het extreem gevaarlijke muterende vermogen van griepvirussen, begin ik toch wat nerveus te worden.

Maar ach, als straks 25% van de Nederlanders onder de zoden ligt, kan Klink altijd nog terugvallen op het aloude "wir haben es nicht gewusst", of een gemuteerde variant daarvan.