Geschiedenis van de striptease (4)

Marco (cptmarco)

Deel vier het het vervolgvehaal "geschiedenis van de striptease en de macht van de blote venusheuvel":

Wat was de eerste stripteaseshow? Wie was de eerste stripteaseuse? Was het Salome die in ruil (aangesticht door de koningin) voor het hoofd van Johannes, al haar sluiers afdeed en zodoende volledig naakt danste voor koning (Herodus) en koningin…?

Waren het Shemayets, Egyptische tempeldanseressen, die hun gewaden tijdens rituelen sensueel dansend afwierpen en in hun volle naaktheid de Goden plezierden? Waren het de middeleeuwse ‘zigeunerinnen’, die zich op marktplaatsen, aangemoedigd door melancholieke muziek, voor mannen vrouwen en kinderen uittrokken om met hun prachtige blote lichamen een extra centje bij elkaar te dansen..?

Waren het de jonge meisjes die, nadat ze spijs en drank gebracht hadden, hun kleren uittrokken en voor het genoegen van de koning, koningin en genodigden, dansten en hun blanke naakte lichaam lieten bewonderen….? Er bestond geen wet vroeger die verbood dat kinderen naar bloot keken. Vrouwen zelf keken ook graag toe als ze de kans kregen….

In de middeleeuwen was het bij ‘hoge’ adel (koningen, hertogen, graven enz.) bijna vanzelfsprekend om tijdens feestmaaltijden de glans te verhogen door zeer jonge meisjes poedelnaakt te laten dansen om de gasten te vermaken. De gastheer had wel de plicht de meisjes te beschermen tegen grijpgrage handen….

Hoe het ook zij, naakte vrouwenlichamen zijn altijd al een genot geweest om naar te kijken en overal op de wereld gingen en gaan bloedmooie meisjes (soms nog kinderen) uit hun kleren voor het welbehagen en amusement voor vrouwen en mannen….maar ook voor eigen plezier! (en het makkelijke geld natuurlijk). De eerste vrouw die met ontblote venusheuvel (voor een select publiek) op de bühne van veel theaters danste was Margartha Zelle, beter bekend als de naaktdanseres Mata-Hari.

Zij deed het verlangen ontwaken van vele vrouwen, om zich openlijk naakt te mogen tonen. En dat in een tijd, begin 1900, waar een ontblote vrouwenenkel zelfs taboe was!! Soms was haar naaktheid fictief en droeg ze een dun huidkleurig trikot. Dit bedekte weliswaar haar huid maar verborg niets van haar vrouwelijke vormen….

Tijdens haar optredens in diverse salons was Mata-Hari echter wel degelijk naakt, hoewel ze soms haar borsten bedekt hield met zilveren platen…er wordt beweerd dat ze soms zelfs geen schaamhaar droeg…!!!! Aan al deze pracht kwam in 1918 jammer genoeg een einde toen ze, op verdenking van spionage, ter dood werd veroordeeld…. Dit was allemaal kort voordat de jonge (Duitse) Anita Berber, blote benen, buik, venusheuvel, en borsten aan de begerige blikken van haar publiek uit leverde…!

Anita Berbers lichaam was net als dat van Mata-Hari erg mooi en ook zij zelf wist dat natuurlijk en presenteerde zich het liefst naakt in vele ‘uitdrukkingsdansen’. Deze naaktvoorstellingen als “Kokain”, “Tanze des Lasters”, “Tanze des Grauwens”en “Ekstase” eindigden vaak in tumultachtige scènes waarbij ze niet schroomde poedelnaakt iemand in het publiek uit te schelden..!!

Een keer kwam ze van de bühne af en sloeg iemand met een fles op zijn hoofd omdat hij een opmerking gemaakt had…… Anita kon natuurlijk ook heel lief en sensueel zijn en haar naakte verschijning was dan bijzonder erotisch….en geaccentueerd door spotlichten waren haar vrouwelijke lichaamsrondingen betoverend mooi.

Dit soort optredens begonnen daar waar het bij veel (latere) optredens van anderen eindigde; Spiernaakt! Anita leed aan tbc en ook aan haar leven en schoonheid kwam in 1928 een vroegtijdig einede. Medeschuldig was zeker ook overmatig alcoholgebruik, roken en cocaïne…. Ze leefde van de ene dag in de andere, naakt voor de camera’s, naakt voor haar vriendinnen, naakt tijdens het dansen, in een roes: Haar lichaam was het instrument voor haar kunst en moest daarom onverhuld voor haar publiek te bewonderen zijn…

”ik heb niets anders” Zij behoorde tot de plantencultuur, die niet weet wat ze doet. Ze ontvangt de deurwaarder spiernaakt zonder enige schroom. Ze gaat op bezoek bij haar advocaten en op het kantoor ontdekt men dat ze onder haar pelsmantel niets draagt, omdat ze het vergeten is dat ze zich voor zo’n bezoek moet kleden…!

In zulke gevallen zij ze niet:” sorry, ik ben vergeten me aan te kleden”, maar alleen maar: “geef me een sigaret, ik ben mijn sigarettendoos vergeten”!!! Zo zijn er vele verhalen over Anita Berbers blote levenswandel…of ze allemaal waar zijn…? In ieder geval was ze een heel bijzonder vrouw.Met haar dood doofde ook een icoon uit; een jonge vrouw, slank en naakt, haar tepels huidkleurig geverfd, de prachtige venusheuvel prijkte glad (wit gepoederd als haar buik en borsten) en satijnzacht, haar lichaam als van een godin!?

wordt vervolgd…. Met dank aan lovepussy voor de submit