Filmflits - week 43

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Het is weer tijd voor de wekelijkse Filmflits, want het is weer weekend en tijd om lekker op de bank te hangen met een DVDtje erbij.

Met deze week een trailer van een film met Dakota Fanning en de release van een nieuwe Coen Brothers-film.

Filmheadlines van Week 43

Vervolg op The Incredible Hulk?
Producer Gale Anne Hurd zegt dat ze er alles voor over heeft om een sequel te maken op het eerste deel van de film The Incredible Hulk. Edward Norton, 'de Hulk', heeft al getekend voor het mogelijke tweede deel. Anne Hurd zegt in een interview hierover: "It's all going to depend on the screenplay and where his character goes in any sequel, because he (Norton) does have a multiple-picture deal.

Hugh Grant stapt uit film
De, bij vrouwen geliefde, acteur Hugh Grant stapt uit de komedie Lost for Words. Grant kan het niet eens worden met de regisseur Susanne Bier over het script. Hij zou in de film een Britse acteur spelen die verliefd zou worden op zijn Chinese regisseur na een relatie met haar tolk. Bier zoekt nu naar een opvolger voor Grant.

Madagascar 2 Clip
Er is een clip opgedoken op het internet van de animatiefilm Madagascar 2, die 19 november in de bioscoop moet gaan. In de film verlaten de dierentuindieren het eiland Madagascar, maar stranden ergens in Afrika.

 

Film die afgelopen week in première ging

RocknRolla (met Gerard Butler en Thandie Newton)
Actie / Misdaad                               114 minuten
De Londense onderwereld merkt de aanwezigheid van de Russische gangsters, net op dat moment komt er een interessante deal boven water waarmee veel geld kan worden verdiend. Vanuit alle uithoeken verschijnen geïnteresseerden: een gangster, een sexy accountant en een misdaad topstuk.

Trailer van de Week

Push (met Dakota Fanning en Chris Evans)
Science-Fiction                             Vanaf 12 februari 2009 in de bioscoop
Een groep jonge Amerikanen houden zichzelf jarenlang verborgen voor een door de Staat opgerichte geheime dienst omdat ze bijzondere krachten (helderziende en telekinetische krachten) bezitten. Maar op een dag worden ze gedwongen samen te werken en hun krachten te gebruiken.

Binnenkort op DVD
28 oktober

You get what you pay for.

Drillbit Taylor (met Owen Wilson)
Komedie                                           102 minuten
Twee slachtoffers van pesterijen op het schoolplein zijn het zat en halen er professionele hulp bij. Ze komen uit bij de goedkoopste keuze: een onbetrouwbare bodyguard.

 Get ready to unleash the beast.

The Incredible Hulk (met Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth)
Actie / Fantasy                                   114 minuten
Dr. Bruce Banner verandert in de Hulk als hij kwaad wordt, de Hulk is een groot, groen en sterk wezen en kan gezien worden als zijn alter-ego. Maar dan krijgt Banner last van mensen die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten, en dan verschijnt ook nog een concurrent van de Hulk, The Abomination, een kwaadaardig en wild wezen. Banner gebruikt zijn krachten om de stad te beschermen tegen zijn concurrent.

En verder:
- Prom Night (Horror)
- Joshua (Thriller)
- Bullets, Blood & a Fistful of C$sh (Actie / Misdaad)

Binnenkort in de bioscoop
30 oktober

Intelligence is relative.

Burn After Reading (met John Malkovich, Brad Pitt en George Clooney)
Komedie / Drama                           96 minuten
Voormalig CIA-agent Osborne Cox begint na zijn ontslag aan zijn memoires. Zijn overspelige vrouw zit de digitale versie van zijn memoires voor financiële gegevens aan en gaat ermee aan de haal. Als vervolgens de gegevens op straat liggen, zien twee medewerkers van een sportschool het aan voor gevoelige informatie en proberen daarmee Cox te chanteren.

Get ready.

W. (met Josh Brolin, Elizabeth Banks en Thandie Newton)
Drama                                             131 minuten
George W. Bush is één van de omstreden presidenten van de laatste tijd. Het leven van deze 43e president van de Verenigde Staten kent vele dalen en pieken. Hij kende een rustige jeugd en genoot van een succesvolle periode in het bedrijfsleven, maar verloor zichzelf aan de drank. Op het moment dat hij zijn huidige vrouw ontmoet besluit hij het allemaal anders te doen en ontpopte tot de belangrijkste leider van het Westen.
 

En verder:
- City of Men (Drama)
- Milky Way (Drama / Mystery)
- The Black Balloon (Drama)
- Young at Heart (Documentaire / Drama)
- Hoppet (Drama)

TV-tip voor Week 44

The Champ is here.

Ali (met Will Smith en Jamie Foxx)
Drama                                            Dinsdag om 20:30 uur op RTL 7
Biografie over het leven van de jonge bokser Cassius Clay die in de jaren 60 uitgroeide tot een volksheld. Hij besloot om zijn slavennaam niet meer te gebruiken en heette vanaf dat moment Muhammed Ali, hij werd een kampioen, een leider en een mediaster.

Webtip van de Week

The faces you love. The action you expect.

Lethal Weapon 4 (met Mel Gibson en Danny Glover)
Actie / Komedie                            127 minuten
De rechercheurs Martin Riggs, Roger Murtaugh en Lorna Cole zijn terug, samen met de hyperactieve Leo Getz. Het viertal wordt bijgestaan door assistent-rechercheur Lee Butters in hun onderzoek naar mensensmokkel georganiseerd door een Aziatische organisatie. Al snel blijkt dat het een levensgevaarlijke klus zal zijn.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Anubis en Het Pad der Zeven Zonden (met Achmed Akkabi)
2. Radeloos (met Renée Soutendijk)
3. Bruidsvlucht (met Waldemar Torenstra)

James Bond Special

I'm Bond. James Bond.

Op 6 november komt de nieuwe film van James Bond uit, Quantum of Solace. Speciaal voor de release van deze film komen de paar dagen voor de première alle films van de Brits geheim agent nog een keer langs. Houd de FOK!weblog in de gaten.

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...