Filmflits - week 41

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Het is weer tijd voor de wekelijkse Filmflits, want het is weer weekend en tijd om lekker op de bank te hangen met een DVDtje erbij.

Deze week met de DVD-release van de vierde 'Indy'-film en plaatjes van de nieuwe film van James Bond, Quantum of Solace.

Filmheadlines van Week 41

Nieuwe foto's Quantum of Solace (SPOILERS)
De krant The Daily Mail heeft een paar exclusieve foto's kunnen bemachtigen van de nieuwe James Bond film, die begin november in première gaat. Onderstaande foto is een eerbetoon aan Bondgirl Shirley Eaton, die in Goldfinger (1964) met goud bedekt lag op het bed. Hier staan de overige foto's.

Origineel uit Goldfinger

Foto uit Quantum of Solace

Veel Harry Potter foto's opgedoken
De website Livejournaal heeft veel foto's kunnen bemachtigen van de nieuwe Harry Potter film 'Harry Potter en de Halfbloed Prins', die onlangs is uitgesteld naar volgend jaar zomer. De overige foto's staan hier.

Ron Wemel en Harry Potter

Johnny Depp krijgt voorschot van 41 miljoen dollar voor Pirates 4
Een paar weken geleden werd bekend dat Johnny Depp heeft getekend voor een vierde deel uit de reeks Pirates of the Caribbean, nu is bekend gemaakt dat hij daar een voorschot van 41 miljoen dollar voor krijgt om terug te keren als Kapitein Jack Sparrow. In 2008 verdiende Depp zelfs 93 miljoen dollar. De eerste drie delen brachten samen 1,9 miljard dollar op. Helaas keren Keira Knightley en Orlando Bloom waarschijnlijk niet terug in het vierde deel, dat in 2012 gepland staat.

Film die afgelopen week in première ging

Disobey, and you will die.

Eagle Eye (met Shia LaBeouf en Michelle Monaghan)
Thriller / Drama                     118 minuten
Twee personen, de tiener Jerry en de alleenstaande moeder Rachel, worden gevangen gehouden door een groep terroristen. Ze verwikkelen de twee in een plot waar ze onmogelijk uit kunnen ontsnappen. De twee worden gedwongen om de president te vermoorden. Ze proberen te ontsnappen voor de terroristen, maar dat is moeilijk, aangezien ze het zoontje van Rachel hebben.

Trailer van de Week

Burn After Reading (met Brad Pitt, George Clooney en John Malkovich)
Komedie / Drama                      96 minuten
Voormalig CIA-agent Osborne Cox begint na zijn ontslag aan zijn memoires. Zijn overspelige vrouw zit de digitale versie van zijn memoires voor financiële gegevens aan en gaat ermee aan de haal. Als vervolgens de gegevens op straat liggen, zien twee medewerkers van een sportschool het aan voor gevoelige informatie en proberen daarmee Cox te chanteren.

Binnenkort op DVD
14 oktober

The adventure continues...

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (met Harrison Ford)
Actie / Avontuur                           122 minuten
De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. De avontuurlijke archeoloog Indiana Jones ontsnapt ternauwernood aan een groepje Sovjet agenten en ontmoet vervolgens de jonge, opstandige Mutt, die zijn julp nodig heeft bij een persoonlijke missie. Jones heeft daarbij een grote kans om de Crystal Skull van Akator te vinden, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Beiden reizen ze naar elk plekje in Peru en merken als snel dat zij niet de enige zijn.

A new level of fear.

P2 (met Rachel Nichols, Simon Reynolds en Wes Bentley)
Horror / Thriller                          98 minuten
Angela moet op kerstavond overwerken, het wordt erg laat. Tot haar grote schrik wordt ze het slachtoffer van een krankzinnige beveiligingsagent. Er is niemand die haar komt helpen, want iedereen is kerstavond aan het vieren. Zij moet dus in haar eentje zien te overleven, maar dat is nog niet zo makkelijk.

En verder:
- One Missed Call (Mystery / Horror)
- Shutter (Horror)
- Fido (Horror / Komedie)
- Botched (Horror / Komedie)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
16 oktober

Max Payne (met Mark Wahlberg)
Actie / Misdaad                          99 minuten
Gebaseerd op de gelijknamige game.  DEA-agent Max Payne wordt op een moordzak gezet om de moorden op te lossen, dit doet hij in samenwerking met Mona Sax, omdat zij wraak wil nemen op de moord op haar zus. Tijdens de zaak komen ze er beide achter dat niets meer is wat het lijkt en worden ze achterna gezeten door gevaarlijke maffia.

He's leaving virgin territory.

Sex Drive (met Josh Zuckerman en Clark Duke)
Komedie                                    101 minuten
De 18-jarige maagd Ian wil graag van zijn maagdelijkheid af. Hij probeert een meisje te zoeken via internet en ontmoet een meisje met wie hij afspreekt. Hiervoor gaat hij samen met zijn vrienden naar Knoxville, maar alles leek gemakkelijker dan dat het uiteindelijk is.

En verder:
- Bruidsvlucht (Drama / Romantiek)
- The Mourning Forest (Drama)
- The Silence of Lorna (Drama)
- Angus, Thongs and Perfect Snogging (Komedie / Drama)

TV-tip voor Week 42

Prepare to be blown out of the water.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (met Johnny Depp, Keira Knightley en Orlando Bloom)
Actie / Avontuur                       Maandag 20:30 tot 23:15 uur op SBS6
Johnny Depp, oorspronkelijke eigenaar van het schip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Kapitein Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat zij de enige is die de vloek van Cortez op kan heven. Maar de persoon die eigenlijk de vloek kan opheven is hoefsmid Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

Webtip van de Week


They're spitefully romantic.

10 Things I Hate About You (met Heath Ledger en Julia Stiles)
Komedie                                   97 minuten
De populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: zij mag niet uitgaan als haar onpopulaire zus Kat ook niet uitgaat. Bianca doet haar best om haar te koppelen aan Patrick Verona, zodat uiteindelijk Bianca ook mag uitgaan van haar vader. Met de onvergetelijke stadion-scène.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Radeloos (met Renée Soutendijk)
2. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
3. Wanted (met Angelina Jolie en Morgan Freeman)

= Aanrader