Filmflits - week 35

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

De meeste scholen zijn weer begonnen, dus dat betekent dat er in het weekend en 's avonds weer genoten gaat worden van mooie films als afleiding van school. Vanavond ook weer een nieuwe Filmflits met natuurlijk de headlines, een trailer en een downloadtip.

Filmheadlines van Week 35

Opnames Terminator Salvation uitgesteld
De opnames voor de nieuwe Terminator-film zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Britse-actrice Bonham Carter, die booswicht Serena speelt in de Terminator-film en Bellatrix in de Harry Potter-films, verloor vier familieleden in een auto-ongeluk en is teruggevlogen naar Groot-Brittanië om te rouwen. Haar familieleden waren op safari in Afrika, waar de minibus waarin ze reden over de kop ging. Carter's nicht Fiona overleefde het ongeluk, maar Fiona's zoon, moeder, stiefvader en schoonzus zijn helaas overleden. De Nederlandse premièredatum stond gepland voor 4 juni 2009, maar deze is verplaatst naar een nog onbekende datum.

Nieuwe komediefilm voor Jim Carrey
De lachwekkende Jim Carrey heeft volgend jaar al twee komedies op zijn naam staan. Op 8 januari komt de film 'Yes Man' uit waarin Carrey een jaar lang 'ja' zegt tegen alles. De fansite van Jim Carrey kwam kort geleden met een screenshot uit de nieuwe komedie film 'I Love You Phillip Morris', waarin Carrey samen met Ewan McGregor twee gevangenen spelen die op elkaar verliefd worden. Als McGregor eerder vrijgelaten wordt, besluit Carrey te ontsnappen en hem achterna te gaan. De Nederlandse premièredatum is nog niet bekend, maar de schatting is begin februari 2009.

Film die afgelopen week in première ging

Superhero Movie (met Leslie Nielsen)
Actie / Komedie                               85 minuten
Highschool loser Rick Riker krijgt superkrachten, nadat hij gebeten is door een genetisch gemanipuleerde libelle. Hij besluit om zijn krachten te gebruiken voor goede zaken en verzint de superheldennaam 'The Dragonfly'. Al snel komt hij tegenover zijn aardsvijand Lou Landers te staan. Na mislukt experiment heeft hij een kracht ontwikkeld andermans levenskracht te ontnemen om zodoende onsterfelijkheid voor zichzelf te creëren. Zal het Dragonfly lukken om de wereld te behoeden voor deze zwarte krachten?

Trailer van de Week

Fast and Furious (met Vin Diesel en Paul Walker)
Actie                                                     Vanaf 4 juni 2009 in de bioscoop
Antonio Braga is bezig met een grote drugsdeal. Alleen die deal moet worden gestopt door undercover-agent Brian O'Connor, die de taak heeft gekregen om de deal te dwarsbomen. O'Connor's maatje Dominic Toretto is opgelicht door Braga en gaat O'Connor meehelpen met het stoppen van de drugsdeal. Tijdens wilde autoachtervolgingen zullen O'Connor en Toretto alles uit de kast moeten halen om Braga te stoppen.

Binnenkort op DVD
2 september

Jumper (met Hayden Christensen en Samuel L. Jackson)
Thriller / Science-Fiction                   88 minuten
David Rice ontdekt dat hij een jumper is, dat betekent dat hij zichzelf kan teleporteren van de ene naar de andere plaats. Hij gebruikt zijn krachten om een leven van luxe te hebben. Alleen Roland Cox van de Paladin organisatie denkt daar anders over. Hij is van mening dat alleen God dit soort krachten mag hebben en hij gaat op zoek naar Rice.

Before the Devil Knows You're Dead (met Philip Seymour Hoffman)
Drama / Thriller                                  123 minuten
Twee broers zitten in de financiële problemen. Ze besluiten om daarom een overval te plegen. Dit alles zonder geweld, zonder slachtoffers en geen doden. Maar als één van hun zich niet aan de afspraak houdt, moet er haastig een uitweg gezocht worden.

En verder:
- Pathology (Thriller / Misdaad)
- Silent Light (Drama)
- Import / Export (Drama)
- Winx Club en het Geheim van het Verloren Rijk (Animatie / Fantasy)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
4 september

The Love Guru (met Mike Myers en Jessica Alba)
Komedie                                              87 minuten
Pitka, een goeroe uit India, is een spirituele meester die ingehuurd wordt door een professionele ijshockeyer met relatieproblemen. Zijn vrouw heeft hem namelijk kort geleden verlaten en sindsdien raakt hij geen puck meer op het veld. Pitka gaat proberen hem te helpen bij het verwerken van het verliezen van zijn geliefde.

Bangkok Dangerous (met Nicolas Cage)
Actie / Thriller                                      100 minuten
Een professionele huurmoordenaar is van plan om met pensioen te gaan na een paar klussen in Bangkok. Alleen die klussen duren langer dan verwacht, dus neemt hij een pupil onder zijn hoede. En dan wordt hij ook nog eens verliefd op een doofstom meisje.

The Accidental Husband (met Uma Thurman en Colin Firth)
Romantiek / Komedie                       90 minuten
Radiopresentatrice Emma Lloyd denkt te weten wat vrouwen en mannen precies willen in relaties en heeft een eigen liefdesrubriek op de radio. Maar Emma moet oppassen met wat ze zegt als een verloofde van de brandweerman Patrick besluit om te breken met hem op Emma's advies. Patrick zint op wraak en dwarsboomt Emma's voorgenomen huwelijk met Richard.

En verder:
- The Life before Her Eyes (Drama / Thriller)
- Journey to the Center of the Earth (Actie / Avontuur)
- Fly Me to the Moon (Familie / Animatie)
- Panman: Rhythm of the Palms (Drama / Muziek)
- Estómago (Drama)
- The Deal (Komedie)
- My Life in Ruins (Komedie / Romantiek)
- Don't Think about It (Komedie)
- Bikkel (Documentaire over Bart de Graaff)

TV-tip voor Week 35

The Island (met Ewan McGregor en Scarlett Johansson)
Science-Fiction                                  Dinsdag 20:30 - 22:50 uur op Veronica
Lincoln Six-Echo (McGregor) woont en werkt in een binnen-wereld, waar hij Jordan Two-Delta (Johansson) ontmoet. Samen winnen zij een loterij, waarbij de mensen worden voorgegouden dat ze een enkeltje winnen naar Het Eiland. Het Eiland wacht op hun.

Webtip van de Week

Cloverfield (met Michael Stahl-David en Mike Vogel)
Science-Fiction / Thriller                   84 minuten
Rob Hawkins gaat emigreren naar Japan, daarom organiseren zijn vrienden een afscheidsfeest voor hem. Tijdens het feest wordt New York aangevallen door een voor hun nog onbekend verschijnsel. Gewapend met een videocamera proberen zij te vluchten voor het verschijnsel. (Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag)

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
2. The Dark Knight (met Heath Ledger)
3. Wall-E (met de stem van Ben Burtt)

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...