Nederland - Italië in Kiwi-land

Redactie FOK!frontpage

Zoals iedere Nederlander ben ik ook erg gesteld op het welzijn van het Nederlands Elftal. En dat hield in dat vanmorgen om 6 uur mijn wekker afging om om 6.35 voor de grote plasma TV in mijn gebouw plaats te nemen om weer even 90 minuten van vaderlandse liefde te genieten.

Ik zit misschien dan wel aan de andere kant van de wereld, maar het EK gaat niet zomaar aan mij voorbij. Ik zal voetbal niet m’n passie willen noemen, maar een goed potje voetbal is nooit weg. Zo ben ik eigenlijk stiekem een grote supporter van het Nederlands Elftal, en mis ik dan ook haast nooit een wedstrijd.
 

In Kiwi-land of niet, ik moest het Nederlands Elftal zien spelen tegen Italië. Het zou vast een spannende wedstrijd worden, gezien het verleden van het Italiaanse voetbalteam. Gelukkig was ik niet de enige Nederlander op zoek naar een beetje Nederlands vertier. Volgens mij heeft bijna elke Nederlander hier wel de wedstrijd meegemaakt.

Helaas zitten we niet in dezelfde tijdzone als Nederland, wat betekent dat je je nachtrust toch een beetje op moet geven. ZES UUR ‘S MORGENS GING MIJN WEKKER! Waarom wilde ik ook alweer zo graag wakker worden? O ja, Nederland speelde… Uiteindelijk na 10 minuten heb ik mezelf toch uit m’n bed weten te slepen. Oranje spullen aangetrokken (ja, oranje is de kleur natuurlijk! En ook die wordt gedragen hier zo!) en vervolgens erg moe naar beneden vertrokken om op een relaxte bank neer te ploffen.

*BEEP* *BEEP* Sms’je. “Wil je koffie? Ga ik even langs bij de Starbucks.” M’n Nederlandse maatje hier. Ze ging koffie halen. Dat was nog eens fijn; Nederlandse Elftal EN koffie. Precies op de minuut van de aftrap kwam ze het gebouw binnen gestormd met de grootste bak koffie die ik ooit heb gezien. WOOW. Daar houden we nou van…
De hele hoek was inmiddels bezet door mensen met oranje truien, vesten, T-shirts, sjaals en alles wat je maar oranje kon krijgen. We waren zelfs voorzien van oranje mandarijntjes. Zelfs de Duitse studenten waren aanwezig om Nederland te supporten. En er was 1 zielige Amerikaan voor Italië. Ach, wat weten die nou van voetbal…
De sfeer was gezellig, en zoals we allemaal weten, de wedstrijd was best spannend.
Het gebouw was dan ook te klein toen Van Nistelrooij het eerste doelpunt scoorde. In Nieuw Zeeland of niet; de spanning blijft hetzelfde tijdens de wedstrijd, en elke Nederlander voelde zich weer even helemaal thuis bij de uitbarsting van blijheid.
Na de 2-0 van Sneijder was de vaderlandse liefde even helemaal teruggekeerd en zat de sfeer er goed in.

In de rust moesten we natuurlijk ook even heel Nederlands doen, waarop ik en mijn maatje naar mijn appartement vertrokken om even 2 boterhammen met… Hagelslag te maken! Ja ja, Nieuw Zeeland of niet, ik ben als een rasechte Nederlander in het bezit van ‘Euroshopper Hagelslag’ (waar je hier overigens 6 keer meer betaald dan in Nederland…). Met boterhammen en al terug naar beneden vertrokken om weer aan de 2e helft te beginnen.

3-0!!! Wooooow. Onze dag kon niet meer stuk. De laatste minuten waren nog best slopend, want we waren het er allemaal roerend over eens: een 3-1 overwinning was toch minder leuk dan een 3-0 overwinning. Onze droom werd werkelijkheid! We sprongen, schreeuwden, dansten, en weet ik veel wat nog meer na deze grote overwinning. Blijheid alom in Kiwi-land.

De Nederlandse populatie voelde zich weer even helemaal Nederland in het verre Nieuw Zeeland wat toch dan soms echt even goed voelt.

Na de wedstrijd natuurlijk nog even nagepraat. Tot die ene Italiaanse student aan kwam lopen. En dan ben ik heel erg gemeen… Maar dan druk ik ‘m toch met de neus op de feiten dat ‘ie heeft verloren. Daar werd ‘ie niet echt vrolijk van. Maar toch gaf ‘ie me een knuffel en zei: “Good game…” Het klonk niet erg overtuigend… Maar ik geloof ‘m maar op z’n woord, zo ben ik dan weer wel.
Het leukste gedeelte was nog toen ‘ie een zakje M&M’s openmaakte, de blauwe M&M’s apart legde, en de oranje M&M’s demonstratief kapot beet. Alsof we zouden ‘crashen’, het niet zouden redden, VERLIEZEN.

We weten natuurlijk allemaal dat dit niet zo is. Het verlies van de Italianen is groter dan ze zelf beseffen. Komen ze nog wel achter.

Op naar Nederland - Frankrijk. Zaterdagochtend om 6.45. Heb al besloten dat het een ‘all-nighter’ wordt. Ik ga vrijdagavond uit, en kom alleen thuis voor de voetbalwedstrijd. Slapen doen we wel weer in Nederland!