IJsstokjesboot begint eindelijk aan overtocht

Dirkh

Goed nieuws voor de fans van Kapitein Rob. Na vele tegenslagen, zoals een niet werkende boordradio, of zoals Kapitein Rob het noemt mari... mari... mari... radio, een lekke boot en wegrennende bemanning, zal de Kapitein eindelijk trots zijn stuurwiel in handen mogen nemen. Met zijn zuidwester en een brandende pijp zal hij trots over de zeeën kijken.
Ik geloofde er niet meer in, maar toch zal ik ook nu toe moeten geven. Ik had het fout.
De kogel is door de kerk. Dat zal ook wel moeten, want meer dan een week in een hotel zitten is ook niet echt een luxe. Zeker niet als je weet dat er buiten een bootje dobbert die hard schreeuwt om eens flink uitgewoond te worden.

Met zijn nieuwe bemanning, want de oude bemanning begon na een paar dagen al te muiten, zal hij de kranten halen. Discovery Channel start de camera’s weer (ze hadden toch even niks meer te doen na Steve Irwins dood) en de kranten starten de persen.
Uit onbetrouwbare bronnen werd gemeld dat Kapitein Rob na aankomst in Den Helder meteen op zoek was gegaan naar een hotel die onderdak wilde verlenen.
De boot lag er verlaten bij de laatste dagen.


(foto van Ramon Smit, NHD)

Ondanks de belofte dat het bootje twee weken geleden al aan de tocht zou beginnen, ondanks de belofte dat het bootje een half jaar geleden al aan de tocht zou beginnen, ondanks de belofte… laat maar, jaren geleden al werd er met veel bombarie aangekondigd dat de boot zou vertrekken. Jaren is er misbruik gemaakt van kinderen, bedrijven en particulieren, zelfs de pers trapte er met open ogen in.

FOK!weblog dacht lange tijd dat het nooit zou gebeuren en zal dat toch in moeten slikken. Ik zal persoonlijk mijn excuses aanbieden aan de Kapitein en aan jullie. Nu staat de weblog-crew in één keer niet achter zijn bloggertjes. Al snel kreeg ik een “personal message” dat ik bakzeil moest gaan halen, om maar in nautische termen te blijven. De boot gaat namelijk wel zijn anker  lichten en de overstap van het vaste land naar het eiland wagen, gedurende 20 minuten. De boot gaat namelijk naar Texel. Nee, niet naar London, niet naar Florida… nee, de boot gaat naar Texel. Op zoek naar oorlogslachtoffertjes, die na het in ontvangst nemen van de knuffels, opgeblazen zullen worden door de guerrilla van Texel.

Kapitein Rob ziet dit als een verstandige beslissing. Want de nieuwe bemanning zal toch ingewerkt moeten worden. Daar ga je niet zomaar de wereldzeeën mee bevaren, dat bereid je goed voor.
Ja Robertje, je kan wel merken dat Bison één van je oude sponsors is, je hebt teveel boven de lijmpot gehangen. Varen van Den Helder naar Texel, knap hoor.