Riep daar iemand kuthoer?

Maarten (Mannee)

Het is een tijdje redelijk stil geweest rond ons schatje, maar vandaag is ze dan toch weer volop in het nieuws. Rita heeft het namelijk gedurfd om kritiek te hebben op het VVD-beleid dat zo zorgvuldig was uitgestippeld door het andere probleemkind van de VVD, Mark Rutte. Tja, en om nu toch vooral de indruk te wekken ook een daadkrachtige tante te zijn, heeft Rutte haar maar direct uit de fractie geschopt.

 Mijn complimenten Mark! Net nu de VVD alle kansen had om door de stuntelige begroting van het kabinet het verloren terrein terug te winnen, wordt stemmentrekker Verdonk bij het vuilnis gezet. Daarmee liggen de kansen van de VVD natuurlijk voorlopig naast Verdonk in de vuilnisbak. Overigens ligt hiermee ook de VVD-toekomst van Rutte in de vuilnisbak en vallen er vandaag dus al met al weinig verwijten te maken.

Toch wel benieuwd hoe dit nu verder gaat. Verdonk lijkt als eenmansfractie niet helemaal kansloos omdat vriend Wilders zich steeds verder ontwikkelt tot het lachertje van de Tweede kamer en daarmee vanzelf de kiezers van zich afdrijft. Wel de vraag hoe Verdonk in de huidige provoceertijd nog echt de aandacht kan trekken. De Koran verbieden wordt tegenwoordig wekelijks voorgesteld, ministers beledigen is dagelijkse praktijk geworden en voorstellen om het verbod op Mein Kampf op te heffen is ook al niet meer bijzonder.

Dan maar in de Playboy? Hebben we in ieder geval zeker direct het meest schokkende van dit jaar...