Top of Flop: Grip

Constantijn (FdBeer)
De Top of Flop van vorige week eindigde maar net in de plus: Wonderlust King van Gogol Bordello was een top,  dus. Cristan wist jullie mening het beste te verwoorden: "Lekker vrolijk, niet briljant maar alsnog een top."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met zZz, een orgel-en-drums duo uit Amsterdam. Het duo bestaat uit Björn Ottenheim en Daan Schinkel. Op 30 juni jl. werd in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch de tentoonstelling 'Nederclips' geopend. zZz maakte tijdens deze opening een nieuwe videoclip: "Grip". De clip werd in één take opgenomen.

cptmarco had gemengde gevoelens: "het nummer zelf is bagger, maar de clip is briljant..."

Jordy-B beoordeelde het geheel toch als een flop: "De clip is inderdaad echt briljant. Zelfs zó goed dat de clip waarschijnlijk het nummer kan dragen. Dat hoort echter niet de bedoeling te zijn. Ik vind dat het moet gaan om de muziek, niet om de clip. Daarom dus een flop, want ik vind het een flutnummer."

Ik neig zelf eigenlijk meer naar top. Het is niet hun beste nummer, maar de clip maakt heel veel goed. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?