Mijn Tourbehang...

Joris (Tigertje)

De Tour is gisteren echt begonnen. Immers, na een weekje vrijwel volledig geregisseerde vlakke etappes zijn de renners gisteren aan de bergen begonnen. En daar wordt de Tour doorgaans beslist.

En ik vind het prachtig. Ik heb de hele dag de TV aanstaan. Machtige beelden. De tactiek, het zweten, het kapot gaan, het lossen en demarreren. Uren achter elkaar. Elke dag.

Maar dat is niet het enige. De echte reden waarom ik niet alleen vandaag en gisteren maar al ruim een week dagelijks de TV heb aanstaan zit 'm in de NOS verslaggeving. En meer specifiek Herbert Dijkstra en co-commentator Maarten Ducrot. Deze heren voorzien al ruim een week mijn huiskamer van geluid.

Het gekeuvel van deze twee, het gekibbel, soms de informatie maar meestal de volstrekte onzin is in deze dagen mijn virtuele haardvuur, mijn behang.

En als je denkt dat dit al erg is...ik praat ook nog eens met ze. Echt waar! Niet de hele tijd hoor maar wel regelmatig. Roept Maarten Ducrot weer eens dat ze lopen te linkeballen dan kijk ik op van mijn krant en roep: "wie dan Maarten?" Niet dat hij ooit heeft geantwoord maar dat maakt niet uit.

Of ik vul zijn talloze half afgemaakte dan wel foute geformuleerde zinnen aan: "We moeten de beer niet verkopen voordat...of hoe heet dat ook al weer". De huid, Maarten, de huid, we moeten de huid niet verkopen voordat de beer is geschoten.

En dat dus de hele dag door. Gelukkig woon ik alleen.

Met grote angst zie ik de eerste rustdag tegemoet. En met nog grotere angst het einde van de Tour. Wat ik daarna moet wil ik nog niet aan denken. Stilletjes hoop ik dat de NOS een verzamelbox uitbrengt. Want waarom wel een haardvuur DVD en geen Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot DVD?