Roswell: UFO

Ruben (retanik)

Roswell is weer eens in het nieuws, sinds kort is de man die luitenant was tijdens de Roswell crisis overleden. En hij heeft een brief uitgegeven die na zijn dood pas mocht worden geopend. Zijn we hier dan nooit over uitgeluld? 

UFO geheim van Roswell onthuld?

In juli 1947 was er in de buurt van Roswell, in de Amerikaanse staat New Mexico een object neergestort, waarvan veel mensen tot de dag van heden blijven volhouden dat het een UFO, oftewel een vliegende schotel was. 

De Amerikaanse defensie ontkende al deze berichten en verklaarde dat het een weerballon was die in dat gebied was neergestort. Het hele gebeuren was wel omgeven door een waas van geheimzinnigheid, er waren zelfs foto’s van buitenaardse wezens die op een operatietafel lagen en waarop sectie werd verricht. Roswell is zelfs een bedevaartsoord geworden voor UFO-fanaten. Totdat deze week een enveloppe met daarin een boodschap van luitenant Walter Haut, een officier die toen de pers te woord moest staan, werd geopend. Haut overleed vorig jaar en op zijn uitdrukkelijk verzoek mocht de enveloppe pas na zijn dood worden geopend. In de brief bekende Haut dat de verklaring van de Amerikaanse luchtmacht dat het toen om een neergestorte weerballon ging, niet waar was. Om de pers te misleiden werden in een hangar zogenaamd de resten van een weerballon getoond. Het geheel was in scène gezet om te verhullen dat men heel andere en vreemde dingen bij Roswell had gevonden en in een andere hangar had opgeslagen. In de brief van Walter Haut stond ook dat hij niet alleen de resten van een vreemdsoortig vliegtuig had gezien, maar ook de lichamen van buitenaardse wezens. Meer informatie

*Bron; RaarMaarWaar