Monkey Business 2

Lody (Mister_Monkeyman)

Het leukste aan dit soort nieuwsberichten is dat ze altijd over de 300 replies krijgen, check het zelf maar anders.  Het wordt al helemaal te dol als men leest dat het Marokkanen waren die de rellen waren begonnen. Waarom Wilders nu opeens van mening is dat er met scherp mag worden geschoten, lijkt me nogal logisch. Aan de andere kant is het gedrag van de zogenaamde "supporters" verre van sportief, maar om nu meteen met scherp te gaan schieten?

Ik geef toe dat ik, na het zien van de beelden, eigenlijk stiekem ook al die supporters het liefst een nekschot zou willen geven. Maar als je zoiets zou doen, dan zou het al helemaal panic in the streets of Tilburg zijn.  

Gelukkig zijn niet alle Marokkanen slecht, als ze dat tenminste al waren. Ach, mijn vader had er vroeger ook last van, van de Molukse treinkapers die ervoor zorgden dat men opeens alle Indonesiërs als potentiële terroristen begonnen te zien. Niet dat mijn vader er iets om gaf, shit happens, zolang jij maar niet de veroorzaker daarvan bent. En hoor je nu nog iets over Indonesiërs? Eigenlijk wel jammer, aangezien ze nu gewoon zijn vergeten.

Overigens, Robocop is een geniale film. Nooit gezien? Kijken! Een mooie satire op de Amerikaanse samenleving, overgoten met een mix van sex en geweld. Starship Troopers is ook al zo'n mooie satire op de High School Drama films en het nationalisme van de Verenigde Staten (heck, de uniformen zijn zelfs afgeleid van die van de Nazi's!), en stelt ons een belangrijke vraag: Wie is er de slechterik? De mensen die de planeet eerst bezetten? Of de insecten die geen vrije wil hebben? Lees anders het boek ook.