De Jeugd van Tegenwoordig belazert de boel!

UncleSam

Op breezah-zender TMF was er vorige maand een wedstrijd; zet zelf een clip in elkaar voor de nieuwe single Shenkie van DJVT. Op 27 april was de zogenaamde winnaar bekend. Op het eerste gezicht ziet de clip er allemaal wel amateuristisch en brak uit, maar een kenner ziet dat er meer werk in de clip zit dan op het eerste gezicht lijkt...

Nu blijkt dat de clip helemaal niet door een 12-jarig joch is gemaakt, maar door professionele filmmaker Maurice Trouwborst. Zelfs voordat de single uitkwam, was in januari de clip al af.

De zogenaamde winnende jochies uit de clip, komen gewoon van een kindercastingbureau, en Trouwborst gebruikte met opzet een verouderd montageprogramma.Volgens manager Kostijn Egberts, waren de inzendingen niet beter dan het uiteindelijke "winnende" filmpje.

Ik vind het in ieder geval een foute actie, dat je een video maakt voor het geval je geen goede inzendingen krijgt, dat is begrijpelijk. Maar die laat je dan toch niet winnen..

Zonde als je hier tijd in hebt gestoken, zoals heel veel inzendingen die hier zijn te bekijken, die zich begrijpelijk belazerd voelen:

UPDATE: The competition was fucking FAKE, the winning video was made by a proffesional filmmaker in advance. Too bad for the effort some contestants (like us) putted.

De "winnende inzending".