COMA Deel VVV

Lody (Mister_Monkeyman)

Zes Mei, 2055

Vandaag heb ik onderzoek gedaan naar de jeugd van W55-DASS. Hij is geboren in 2025, 6 Augustus. Enig kind net zoals vele andere Europese kinderen, beide ouders leefden nog. Excelleerde op de basisschool al in gymnastiek en wiskunde. Wilde altijd al een astronaut worden en werd dat ook toen hij 20 was. Heeft daarvoor echter een lange tijd in een onderzees laboratorium gewerkt om te wennen aan de isolatie en gewichtloosheid. Wat voor soort onderzoek er precies werd gedaan is onbekend, maar de geruchten gaan dat men op zoek was naar een nieuwe energiebron. Ik heb daarom hier een klein artikel toegevoegd van The Science of Tommorow magazine:

"Al enkele jaren sinds de bouw van het onderzeese lab is men benieuwd naar diens functie. Toen het werd gebouwd verklaarde de VN dat het zou worden gebruikt om de biologische diversiteit van de oceaan te controleren. Tevens probeert men zo te kijken naar de gevolgen van de klimaatverandering. Vanwege de isolatie zou het op de zeebodem nog onveranderd moeten zijn. Echter de laatste tijd zijn er geruchten ontstaan (...), maar voornamelijk het gerucht over een zoektocht naar een nieuwe energiebron blijkt het meest plausibel. Zware trillingen zijn waargenomen bij het laboratorium. Dit kan ook komen vanwege het feit dat het bij een oceanische geul ligt. Indonesië en diverse landen van Azië hebben al gewaarschuwd dat de kans op een nieuwe tsunami hierdoor kan worden vergroot. De VN verkondigde echter dat "het onderzeese lab niet verantwoordelijk is voor de recente aardschokken, dit proberen we juist te voorkomen en te voorspellen dankzij het lab." Dat de kern van de aarde als een energiebron wordt gezien is echter niet nieuw. Herndon publiceerde in Augustus 2002 al een artikel over dit fenomeen en beargumenteerde dat de kern van de aarde een natuurlijk kernreactor is. De energieproductie zou zo groot zijn dat het de aarde verwarmde. Onderzoek naar dit geologische wonder kan niet alleen een oplossing zijn voor het huidige energietekort, maar ook een inzicht geven of de klimaatverandering inderdaad niet iets natuurlijks is."

Patiënt W55-DASS heeft niet verteld wat zijn precieze functie was, of wat er in het laboratorium werd gedaan. Van de VN mochten we geen inzage hebben over het laboratorium. W55-DASS vertelde ons echter dat wat er in het laboratorium werd gedaan baanbrekend was en zijn leven veranderde. Toen we hem vroegen hoe het was om zo geïsoleerd te leven, zei hij dat hij het gewend was als enig kind, en dat hij daarom ook werd gekozen. Toen we hem vroegen of hij vroeger een denkbeeldige vriendje had antwoordde hij met ja. Hij verklaarde ook dat die vriend hem ook "gezelschap" hield in het laboratorium, maar hij verzekerde ons dat hij wist dat de vriend denkbeeldig was en geen invloed had op zijn gemoedstoestand. Toen we vroegen of die vriend de moordenaar was keek hij ons verbaasd aan en zei hij:"Zoiets zou hij nooit doen." Duidelijk is nu wel dat de patiënt schizofreen is, en dat het al in zijn jeugd naar voren kwam. De jaren van isolatie hebben dit versterkt, maar er kan nog een tweede denkbeeldige vriend zijn. De vriend die ervoor zorgde dat W55-DASS een moordenaar werd. Nu eerst pauze, daarna zal ik meer uitlichten over zijn periode in het Europese Ruimtestation.