COMA Deel VV

Lody (Mister_Monkeyman)
Vijf mei, 2055.We hebben vandaag een test gedaan met één van onze proefpersonen. De betreffende proefpersoon is nummer W55-DASS. W55-DASS is ter beschikking gesteld door de staat om onderzoek te doen naar psychopathisch gedrag dat wordt veroorzaakt door hallucinaties en schizofrenie. W55-DASS is een man, 30 jaar oud en afkomstig uit Zuid-Nederland en opgepakt vanwege zijn betrokkenheid met de waanmoorden van 2053. W55-DASS is een opmerkelijk persoon, aangezien hij in goede conditie verkeert, en hij lid is geweest van het Europese Ruimtestation van 2048 tot 2050. Daarvoor heeft hij enkele jaren gewerkt in het onderzeese laboratorium ten voorbereiding voor zijn verblijf in het Europese Ruimtestation. W55-DASS is een intelligente man, maar na 2050 was het bergafwaarts gegaan. Tijdens de rechtszaak toonde hij echter aan dat hij nog altijd welbespraakt was gebleven.

De waanmoorden zorgden voor een groot nationaal onderzoek in Nederland en een internationale op Europees niveau. W55-DASS pleegde de moorden namelijk terwijl hij aan het hallucineren was. We proberen nog steeds te achterhalen of W55-DASS ten tijde van de moorden bij vol bewustzijn was, maar de algemene opinie is dat W55-DASS door de hallucinaties de controle verloor. Recent onderzoek van sectie 56BP heeft echter niks in zijn hersenen ontdekt wat afweek van de normale hersenen. Onderzoek naar zijn psychologische vorderingen tijdens zijn jeugd en verder heeft tevens niks opgeleverd. W55-DASS blijft echter volhouden dat hij in een staat verkeerde die niemand mee zou mogen maken.

Nu komen we bij het punt aan waar de controversie rond de waanmoorden pas echt ontstond. De lijken van de slachtoffers waren zo verminkt dat men niet de identiteit heeft kunnen achterhalen van de slachtoffers. DNA onderzoek leverde ook niks op, de slachtoffers waren onbekenden, geclassificeerd als zwervers en illegalen. W55-DASS bleef in het begin volhouden dat hij niet de moorden had gepleegd; iemand anders had ze gepleegd. Opmerkelijk is dat W55-DASS toegeeft dat hij wel aanwezig was, maar niet heeft ingegrepen.
Dit toonde volgens velen aan dat W55-DASS hiermee bewijs gaf voor zijn schizofrenie en hallucinaties. Of zoals W55-DASS zelf zei:

“De moorden die ik zou hebben gepleegd zijn niet door mij veroorzaakt. Ik beken dat ik inderdaad aanwezig was bij elke moord, maar ik beken ook dat ik geen actie ondernomen heb. Niet omdat ik het niet wilde, nee, als het kon zou ik hier niet staan. Ik kon slechts kijken…niet ondernemen. Ik verzeker u, dat ik niet de schuldige ben, slecht een omstander die niet de macht had om het te voorkomen. Een andere entiteit had mijn wil overgenomen, waardoor het tevens de controle van mijn lichaam overnam. Mijn wil is gelukkig nu weer alleen, en ik garandeer u dat, dat ook zo zal blijven.”

Morgen zal ik het dossier van W55-DASS verder aanvullen.

Deel I, Deel II, Deel III, Deel IV, Deel V, Deel VI, Deel VII, Deel VIII,
Deel VIV