Marco 7: Tonko

Hadewych (Twinky)
deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 en deel 6.

Marco loopt het kamertje binnen waar Tonko en de aliens zijn. Hij voelt zich niet helemaal op zijn gemak, maar zet toch door. Dan opeens gebeurt er iets heel vreemds. Alle wezens die er zitten veranderen in mensen, en het is net alsof ze dat doen om Marco op z'n gemak te stellen. Marco ziet flink wat bekenden. Gerard Joling zit er, maar ook Michael Jackson, Marco’s schooljuf en François Boulangé, die in een bak met lingoballen zit te roeren. Ze klappen allemaal voor iets wat Tonko heeft gezegd. Achterin de zaal houdt iemand een laptop in de lucht. Vanaf het scherm komt ontzettend fel, rood licht, dat naar voorin de zaal schijnt, links van Marco. Als hij naar Tonko kijkt, schrikt hij zich wezenloos. Langzaam verandert het aapje in iets wat lijkt op een vleeskleurige boom, met takken die lijken op mensen. De takken vallen één voor één af en blijven op de grond doortransformeren, en de rest van de boom, waarvan de stam nog een beetje bruin en harig was, zakt langzaam in de grond. De takken kronkelen over de grond, en na zeker vijf minuten ziet Marco de kenmerken van Anja en Timo erin. Hij staat aan de grond genageld. De derde tak is al bijna klaar, en als Marco beter kijkt ziet hij er Frank Govers in. Die staat dan ook op en roept vrolijk:
"Trouwens, mooie blouse heb je aan. Nieuw?"

ls dan ook Anja en Timo opgestaan zijn, beginnen de duizenden mensen (of zijn het aliens) in de grote zaal te mompelen, en langzaam gaat het over in schreeuwen.
"Rustig jongens," zegt Marco, "wat is er?" en hij probeert het publiek te bedaren. Ze schreeuwen, gillen, krijsen, springen op hun stoelen, scheuren hun kleren kapot en trekken elkaars haar uit het hoofd.
"Wat doen ze!" roept Marco tegen Anja, alsof hij meteen weer accepteert dat ze weer leeft.
"Tonko heeft zich opgeofferd voor ons," zegt ze, "we moeten wegwezen. Zij zien hem als een messias, en hebben zelfs boeken waarin hij wordt voorspeld. Ze geven ons, en jou er nou de schuld van dat hij weg is"
"Mooi," zegt Marco, "en nu?"
"Er is maar één oplossing," antwoordt Timo, "maar die is lastig."
"Vertel," zegt Marco, "maar gauw, want we moeten weg!"
"Jij bent de laatste gewone mens die weet van de andere wereld. De enige manier waarop we dit kunnen terugdraaien is, dat we jou terugsturen naar de dag waarop je kennismaakte met de aliens. Je zult dan alles vergeten, maar dan kan de alienwereld verdwijnen."
"En jullie dan! Vergeet ik jullie dan ook! En waar gaan jullie naar toe!"
"De aliens hebben ons slechts gebruikt als verschijningsvorm. Het is ingewikkeld, maar het komt erop neer dat ze een deel van het licht dat weerkaatst wordt op ons lichaam omzetten in nieuwe moleculen, zodat er een nieuw lichaam gevolgd wordt. Daardoor kunnen er ook meerdere Anja's en Timo's zijn," legt Timo uit.
Marco kijkt een beetje glazig. "Dus als ik het goed begrijp kom ik dan weer terug bij de vuilnisbak en vergeet ik alles wat er gebeurd is?"
"Ja, klopt. Sterker nog, het is helemaal niet gebeurd, want alle aliens zijn dan weg," zegt Anja, "maar we moeten nu echt gaan rennen!"

Ze rennen zo hard als ze kunnen naar buiten, en gooien het luik dicht. Marco schopt er gauw nog wat zout op, tot hij door Timo en Anja bij zijn armen gegrepen wordt en meegesleurd. Ze tillen hem haast op en rennen ontzettend snel. Alles om Marco heen vervaagt en wordt zwart. Zijn hoofd begint weer te bonken en dan ineens zijn Anja en Timo weg.

Langzaam begint het licht te worden, en Marco hangt onderuitgezakt tussen prullenbak en muur en kijkt om zich heen, zijn ogen beschermend tegen het zonlicht dat de mokerhamers in zijn hoofd extra hard doet rammen.

Hij doet zijn ogen dicht en doezelt zover weg als dat gaat met mokerhamers in je hoofd. Als hij weer wakker wordt hoort hij van links iemand aan komen lopen.

Met dank aan Glacier voor Gerard Joling, freiss voor François Boulangé (ctrl-v), Ryoga voor het applaus, f00t voor de rode laptop, Sj0rSz voor het felle licht en samen met DJMO voor de transformatie van Tonko, Hmaster-II voor Frank Govers, Jappr voor de wijze woorden, Hertog_Martin voor de vermessiassing van Tonko. Oh, en mezelf voor het laten verdwijnen van de alienbeschaving. Sorry Anthraxx!

En nou zijn we weer bij de prullenbak! De aliens zijn echt weg, wat gaat er nu gebeuren? Komt Marco terecht in een maffiabeweging? Hij heeft nog steeds geen geld en geen sleutels, misschien vindt hij ze wel terug! Of niet? Wie komt er nú aan? Wat gaat er volgende week gebeuren? Zet jouw suggesties in de reacties en wie weet worden die gebruikt!