Wat gebeurt er volgende week

Constantijn (FdBeer)
Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 18 januari neemt koningin Beatrix in Den Haag de nieuwe vleugel van het Vredespaleis ingebruik.
Van 20 t/m 25 januari vindt in Nairobi, Kenia, het World Social Forum plaats. Dit forum wordt sinds 2001 georganiseerd als tegenhanger voor het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. Het WSF brengt vooral vertegenwoordigers van het "maatschappelijk middenveld" samen, die kritisch zijn over de huidige globalisering.
Tot 21 januari kun je je favoriete weblog nomineren voor de Dutch Bloggies 2007.

Politiek
Op 16 januari hervat de Tweede Kamer haar werkzaamheden met de behandeling van de begrotingen van Justitie, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken.
Op 17 januari geeft staatssecretaris van Gennip (EZ) op de 3e Jan de Brouwer conferentie een toespraak over 'de economische kansen van vergrijzing'.
Op 17 januari houdt ChristenUnie-leider André Rouvoet in Woerden een spreekbeurt over geloven in de politiek.

Sport
Op 14 januari wordt de 35e editie van de Egmond Halve Marathon georganiseerd.
In het weekend van 20 en 21 januari wordt de nationale voetbalcompetitie hervat. PSV treft in de eerst wedstrijd na de winterstop sc Heerenveen. Ajax speelt tegen FC Utrecht en AZ gaat op bezoek bij ADO Den Haag.
Op 20 en 21 januari vindt het WK sprint plaats in Hamar, Noorwegen.