Tien op de schaal van kortzichtigheid

GI
Een groot fan van Amerika ben ik niet. En dat zal ook helemaal niemand denken. Mijn problemen met het land liggen naast de internationale politiek ook nog eens in de uitdrukking "Only in America" die tegenwoordig op ieder front wel te gebruiken is. Ook deze keer is dat van toepassing, het is dit keer niet de internationale politiek maar Amerikaanse mix van de nationale politiek met deze internationale politiek.

Amerika gaat een normering schaal voor reizigers instellen.Sterker nog, het systeem is al vier jaar in ontwikkeling. Het gaat nu alleen live.

quote:
Een groot aantal bronnen, zoals data uit Amerikaanse ministeries en van luchtvaartmaatschappijen, worden in dit systeem met elkaar gecombineerd. In deze gegevens staan hoe en waar een passagier zijn ticket heeft gekocht, in welke plek van het vliegtuig hij graag zit, welke reizen hij eerder ondernomen heeft, uit welk land hij komt, welke maaltijd hij het liefst eet en hoeveel reiskoffers hij meeneemt. Daaruit vloeit een dreigingsscore, die veertig jaar opgeslagen wordt in een centrale computer in Washington.
Als je dus een beetje je best doet en op de verkeerde momenten kauwgom of een lekker flesje AA drink hebt gedronken op een plek waar terroristen statistisch gezien vaak zitten. Dan ben je het haasje, doe ze de groeten in Guantánamo Bay wil je. Dan kan je ze vertellen dat er ook landen in de wereld zijn waar privacy een groot goed is.