Wat gebeurt er volgende week

Constantijn (FdBeer)
Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 5 december begint de Open Universiteit Nederland met het gratis ter beschikking stellen van zelfstudiemateriaal via internet. Er wordt gestart met twee cursussen: 'Starten met programmeren. Een introductie in Java' en 'Duurzame ontwikkeling: ver weg of dichtbij?' en een introductie rechten.
Op 6 en 7 december geeft Pink in de Heineken Music Hall in Amsterdam nog eens twee concerten in het kader van haar "I'm Not Dead Tour".
Op 7 december komt Bill Clinton naar Nederland. Hij geeft op Paleis Soestdijk een speech over klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Dit evenement wordt georganiseerd door de Nationale Postcode Loterij.
Op 8 december bezoekt prinses Máxima Oemnia in Amsterdam. Deze organisatie zet zich in voor werkzoekende vrouwen van Marokkaanse afkomst en viert haar vijfjarig bestaan.

Politiek
Op 4 en 5 december gaat minister Bot van Buitenlandse zaken naar de jaarlijkse bijeenkomst van de OVSE in Brussel.
Op 5 december hervat de Tweede Kamer in de nieuwe samenstelling haar werkzaamheden. Op de agenda staat een vragenuurtje en de behandeling van de begroting van het ministerie van Landbouw.
Op 7 december publiceert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) haar tweejaarlijkse "Sociaal en Cultureel Rapport". In de vorige editie was de toon nogal somber, maar dit keer is er een positief geluid, want het gaat namelijk goed met de economie! "Investeren in vermogen" is het thema van het rapport.

Sport
Op 5 december speelt PSV haar laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Girondins Bordeaux.
Van 7 t/m 10 december word in Helsinki gezwommen op het EK kortebaan. Nederland heeft een grote ploeg afgevaardigd van 20 zwemmers. Pieter van den Hoogenband doet niet mee, dus voor goud rekenen we dit keer vooral op Marleen Veldhuis (op de 50 en 100 meter vrij).
Van 7 t/m 17 december wordt in Zweden het EK zaalhandbal voor vrouwen georganiseerd. Het Nederlandse team doet ook mee en speelt op 7 december haar eerste wedstrijd tegen Spanje.