Het linkse verlies

Xessive
Terwijl iedereen spreekt over de monsterzege van de SP en die feeks met de te grote waffel voor wat ze heeft gepresteerd Kwalsema vindt dat links als de sterkste uit de verkiezingen is gekomen (hoeveel zetels heeft het treurige GroenLinks minder dan nieuwkomer Geert?), zie ik mijn verwachting van een tijdje terug helemaal niet uitkomen.

Eigenlijk kun je zelfs zeggen dat links vet verloren heeft, want ondanks het zogenaamde wanbeleid van de afgelopen jaren, de florerende economie en het door dit zogenaamde wanbeleid gecreëerde overschot aan stuivers waar de linkse partijen over het algemeen wel een bodemloos putje voor weten te vinden, hebben ze het niet voor elkaar gekregen om de meerderheid te krijgen. Terwijl toch juist alle elementen aanwezig waren voor een stevige ruk naar links onder de kiezers. Maar nee hoor, weer het CDA. En die hoeveelheid zetels van Geert! Daar kon de SP tijdens hun eerste verkiezingen alleen maar van dromen. Ik moest toch wel even een traantje wegpinken. Van het lachen bedoel ik dan.

Hoewel. Ik ben ineens wel benieuwd naar de SP nu ze wat meer zetels hebben dan normaal. Schoppen tegen het beleid is natuurlijk iets heel anders dan zelf beleid maken. Hopen dat ze niet al te hard door de mand vallen...