Stemmen omdat het moet

GI
Ik ben zo opgevoed dat ik doorheb wat mijn stem waard is. Ik weet dat ik niet mag zeuren over politieke dingen als ik niet ga stemmen. Ik weet wel dat ik moet gaan stemmen. Ik ga ook wel stemmen maar het zal mij weinig verbazen als de opkomst deze verkiezingen erg laag is. Ik moet mezelf ook motiveren om echt te bedenken wat ik moet gaan stemmen.

Op zich is de keuze wel makkelijk. Mijn politieke denkbeelden passen verdomd goed bij de VVD. Een rechts geluid dat het opneemt voor de ondernemers. Ikzelf vind het wel prettig dat de ondernemers een plek hebben waar ze terecht kunnen. In de aanloop naar de verkiezingen heb ik me dan ook vooral bezig gehouden met kijken of de VVD nog steeds zo goed bij mij paste.

Het feit dat ze de grootste schlemiel uit het partijbestand lijsttrekker hebben gemaakt was al geen goed teken. Degene die het geheel een beetje moet corrigeren laat mijn nekharen overeind staan. Het partij programma is nog steeds iets dat heel erg goed bij mij past. Maar ik kan het me niet voorstellen om Verdonk als VicePremier te hebben in een willekeurig kabinet met de VVD. Ook kan ik me niet vinden in Verdonk in zijn algemeenheid op een ministerpost. Iets dat door de top van de VVD alleen maar aangemoedigd wordt.

Ik ben deze keer dus een zwevende kiezer. Ik ga strategisch stemmen. En of dat nou SP of PVDA wordt hangt helemaal van de peilingen af. Mijn stem gaat naar de grootste tegenstander in de peilingen denk ik.