Je bent wat je stemt!

Elspeth (Silmarwen)
Althans, dat komt uit het onderzoek van prof. Roos Vonk en studente Sanne Nauts van het Institute for Behavioural Science van de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze deden een onderzoek naar de voorkeuren en persoonlijkheden van de stemmers op bepaalde partijen.

SP
De meeste SP-stemmers zijn empathische vrouwen die weinig behoefte hebben aan duidelijkheid, structuur en zekerheid. SP-stemmers blowen vaker dan de andere kiezers en worden ongelukkig van materiële zaken.

Groenlinks
GroenLinks-stemmers lijken op SP-ers, alleen doen ze meer aan zelfreflectie. Veel GroenLinks-kiezer doen aan yoga en houden dagboeken bij.

PvdA
PvdA is een oude lullen partij vergeleken met de andere linkse partijen. Ze vinden zichzelf goed en zijn gelukkig, maar dan wel door al hun materiële zaken.

D66
Ook de D66-stemmer heeft weinig behoefte aan duidelijkheid, structuur en zekerheid en kan uitstekend leven met onvoorspelbaarheid. D66-kiezers zijn verder erg standaard en hebben geen duidelijk profiel.

Christenunie
Christenunie-stemmers zijn jong en onzeker, maar wel erg gevoelig naar de ander toe. Normen en waarden staan hoog in het vaandel.

CDA
De CDA-er is mannelijk en rijk, maar niet narcistisch, maar laken verder een duidelijk profiel.

VVD
VVD-kiezer zijn rijke arrogante mannen. Ze vinden dat ze recht hebben op privileges en een bijzondere behandeling. VVD-ers worden erg gelukkig van materiële zaken en niet ongelukkig van wereldse problemen.

LPF
De LPF-stemmer is oud en arm. Ze hebben weinig positieve gevoelens en weinig empathie. Wel hebben ze heel sterk het gevoel recht te hebben op iets en ze worden gelukkig van materiële zaken.

Conclusie:
De SP bestaat voornamelijk uit chaotische stonede vrouwen, GroenLinks-stemmers zijn ware boomknuffelaars, PvdA'ers zijn salon socialisten, D66-kiezers zijn draaikonten zonder mening, Cristenunie-stemmers vind je vooral op de EO-jongerendag en zijn degelijke pubertjes, CDA-ers zijn degelijke rijke christelijke mannen zonder enig profiel, de grijze kantoormuis, VVD-kiezers zijn arrogante, narcistische, egoïstische rijke mannen, een gemiddelde BN-er, de LPF-er is een oud, verzuurd, arm en egoïstisch mannetje.

Denk dus goed na voordat je gaat stemmen, voor je het weet ben je een blowende hippie of een oud verzuurd mannetje geworden...