Slash

Carla (Mutter)
Ik kom uit goed katholieke huize, tot en met de derde klas lagere school alleen met meisjes in de klas en daarna kwamen de jongens in de klas, we mochten als meisje geen broek dragen, en elke woensdagochtend naar de schoolmis en daarna biechten.

In de zesde klas werd er na lange discussies besloten om seksuele voorlichting te geven, wat vage dia’s, een verhaaltje van 15 minuten door de hoofdonderwijzer en dan behoorden wij alles te weten over de voortplanting, want dat je ook plezier kon beleven aan seks werd er niet bij verteld en nu na zoveel jaar vraag ik me af, of ze dat ook wisten.

Natuurlijk werd ik ook wijzer met de jaren, vriendjes kwamen en ja ik kwam er achter dat seks leuker is dan alleen voortplanten.

En ondanks dat ik dacht dat ik nu alles wel wist, kwam ik een paar jaar geleden achter het begrip Slash, en nee niet de gitarist van Velvet Revolver of het “schuine streepje “op je computer, maar verhalen van fans over hun geadoreerde acteurs, bandleden of hoofdpersonen in boeken.

In deze verhalen staat het hebben van seks van personen van het zelfde geslacht op de voorgrond.

Ik kwam deze het eerst tegen, in de tijd dat de Lord of the Rings film draaiden, en ik grote fan hiervan, was op zoek naar meer informatie. En ja voor ik het wist las ik een gepassioneerd verhaal waarin Aragorn op harde manier genomen werd door Legolas.

Ik toch wel nieuwsgierig geworden, begon meer verhalen te zoeken en het meeste wat ik vond was buitengewoon slecht. Een zeer korte introductie en na vijf zinnen, werd de vaseline al te voorschijn gehaald en bleken de heren over een ongelooflijk uithoudingsvermogen te bezitten, ze kwamen wel meerdere keren klaar in een tijd bestek van nog geen twee uur.

Vol verbazing las ik verder, verdomme waarom ben ik zo’n kerel nog niet tegengekomen en waarom moest die kerel dan ook nog op andere mannen vallen, mijn geluk weer.

Eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen, dat ik ook heel goede verhalen gelezen heb, verhalen die proberen de personages tot leven te brengen, die de personages een persoonlijkheid geven die herkenbaar is en die de seks tot iets moois maken, geen vulgaire wip, erop en eraf, maar erotisch en liefdevol.

Nu blijkt dat de meeste slash verhalen door heterovrouwen geschreven worden.

Je vraagt jezelf dan af, waarom? Nou waarschijnlijk om dezelfde redenen, waarom in pornofilms er altijd een of meerdere lesbische scènes voorkomen. Mannen schijnen dat prikkelend te vinden.

En ik, ja ook ik moet toegeven dat het lezen van slash inderdaad prikkelend kan werken, mits deze goed geschreven is.

Helaas is de meeste slash slecht geschreven, goedkoop en slaapverwekkend.