White and Nerdy

Constantijn (FdBeer)
He's baaack! "Weird Al" Yankovic heeft na een pauze van drie jaar weer een nieuwe CD: "Straight Outta Lynwood". We zullen het weten ook!

De nieuwe single die morgen pas officieel wordt uitgebracht zal jullie zeker aanspreken: "White & Nerdy". Dit lied gaat over de obstakels die je moet overwinnen om als "white nerd" geaccepteerd te worden door de "coole" boyz in da neighbourhood. Voor velen van jullie is dat waarschijnlijk een zeer herkenbaar thema.

Een studievriend vertelde me ooit eens het verhaal dat hij halverwege de jaren '80 aan een uitwisselingsprogramma mocht deelnemen en daardoor voor een paar maanden in Japan terecht kwam. Het viel 'm toen op dat "Weird Al" buitengewoon hip was in Japan. Overal werd zijn muziek gedraaid, op de radio, maar ook alle taxichauffeurs in Tokio draaiden zijn cassettebandje grijs. Songs als "Another One Rides The Bus", "Eat It", "Like A Surgeon" and "Girls Just Want To Have Lunch" waren echte hits . Hij vroeg zich trouwens wel af of al die Japanners ook echt in de gaten hadden dat dit parodiën waren.

Ach ja, "Weird Al" blijft leuk en ook zijn nieuwste clip is echt te grappig! Enjoy!

Met dank aan Ekkie voor de submit.