Telegraaflezers

Carla (Mutter)
Met deze hitte is het moeilijk werken, in mijn kantoor is er geen airco en de temperatuur is in de middag 35 graden. Ik werk alleen, en de concentratie is dan al snel weg in die hitte.

Dus dan kijk ik op het internet graag even op de Telegraaf pagina, niet voor het nieuws want ik heb thuis de Volkskrant, maar ze schrijven opportunistische stukjes en daar mogen mensen dan op reageren.

En het zijn deze reacties die de laatste dagen nog meer mijn bloed laten koken, dan de temperaturen buiten.
Het maakt niet uit waar het stukje overgaat, maar in de reacties, komen de woorden Moslim, Arabier, Terrorist, Links Gespuis en Uitkeringstrekkers vele malen voor.

Of het nieuws nu gaat over de kopstoot van Zidane, ja van een Arabier kun je niets anders verwachten of over de val van het kabinet, waarin iedereen vindt dat Wouter Boslim en het linkse gespuis Nederland aan de Moslim en/of Uitkeringstrekker gaat geven en dus alsjeblieft stem rechts of liever extreem rechts.

Het stukje wat mij zeer schokte, was over de twee kinderen die in de Nederlandse ambassade zitten, de moeder is dom, vet en dan vraag je erom, is de tendens. Verder wordt er nog even duidelijk onderstreept dat je schuldig bent als je met een buitenlander trouwt, want ja die kun je toch niet vertrouwen en er zijn toch genoeg leuke Nederlandse mannen in omloop.

Zo af en toe probeert iemand tegengas te geven, maar deze mensen worden op een ongelooflijk harde en agressieve manier op hun plek gezet. Zij vallen dan direct onder het Linkse Gevaar, er wordt gesproken over demonisering en ja die mensen zijn te lui, willen niet werken en willen dus een links kabinet om dus hun positie te behouden.

Iedereen heeft recht om zijn/haar mening te ventileren, en ja zelfs de gemiddelde Telegraaf lezer mag dat en hoewel ik er onpasselijk van word, vraag ik me toch af waar deze onvrede, angst en haat vandaan komt.

Het is heel gemakkelijk te zeggen van kijk toch om je heen, al die terroristische aanslagen, de “Marokkaan” is agressief, de “Uitkeringstrekker” is lui en het “Links Gespuis“ demoniseert alles wat niet in hun straatje past. Maar dat vind ik zelf te kort door de bocht en in mijn volgend stukje wil ik hier verder op in gaan.

Wordt vervolgd.