Vakantie

Carla (Mutter)
Toen ik vanochtend de Volkskrant opensloeg, stond er dat de Koningin zich opmaakte voor haar vakantie in Italië. Kabinetscrisis of niet, zij had haar vakantie hard nodig, ze wilde wel terugkomen voor het aanstellen van een formateur of het beëedigen van Balkenende III.

Tja, denk ik, het is inderdaad weer vakantietijd, helaas voor mij geen vakantie, ik heb het inderdaad heel druk op werk en kan geen vrij krijgen. Mijn zomervakantie bestaat uit twee lange weekenden in augustus, een naar Berlijn en de ander naar Londen.

Maar, moet ik eerlijk bekennen, dat ik maar accountant ben en niet de verantwoordelijkheid heb om de hoofdvertegenwoordiger van het land te zijn.

En wat dacht je van alle mensen met een uitkering waarvan de meeste in het geheel niet op vakantie kunnen gaan, zij zijn blij dat het vakantiegeld ze helpt bij het inlossen van schulden, het kunnen bekostigen van een nieuw ( tweede hands) aan te schaffen wasmachine, koelkast of iets dergelijk..
Hebben zij recht op vakantie?

Zij werken toch niet, zijn de hele dag al thuis en kunnen net doen alsof het alle dagen feest is. Dat zij onder een grote druk leven, omdat zij elke maand moeten proberen de touwtjes aan elkaar te knopen of nog hard moeten vechten , voordat het UWV of Social Dienst in hun wijsheid besluit een uitkering toe te kennen, en dan nog hopen dat het binnen zes weken gebeurd.

Nee, Hare Majesteit, heeft haar vakantie nodig, het doorknippen van linten, staatsbezoek naar België en het bewonderen van alweer een nieuw kleinkind is zwaar werk, en dan krijg je ook nog de heer Lubbers op bezoek. Het ontwijken van zijn grijpende hand naar haar koninklijke billen is haar niet in koude kleren gaan zitten.

Dus Majesteit, ik hoop dat u een rustige, stressvrije vakantie heeft in het zonnige zuiden. Maakt u vooral niet te druk over onze jongens in Afghanistan, of over de raketten die Noord Korea gelanceerd heeft.