Blankezoenen, christenkoeken en zwarte vla

Elspeth (Silmarwen)
U heeft het vast al vernomen, de negerzoen is in de ban. De zoen zelf niet, maar wel dat lekker kleffe koekje bestaand uit witte creme en een dun laagje chocola. De negerzoen zou namelijk discriminerend of zelfs racistisch zijn. Het woord neger komt van het woord negeren en is dan ook niet positief bedoeld, het woord zoen slaat op het zogenaamd dikke lippen krijgen van alle vulling die erin zit en zo ontstond het woord negerzoen. Niets gemeens, geen racistische intenties en ook geen uitsluiting op basis van huidskleur, maar nee de negerzoen kan echt niet meer. De volgende tien jaar worden de jodenkoeken weggegooid, kan blankevla echt niet meer, hebben we witte pieten en zwarte Sinterklazen. Integratie ten top toch?

Ik zie het anders. Negerzoen, jodenkoek, blankevla, zwarte piet het zijn allemaal stuk voor stuk positieve dingen. De koekjes zijn lekker en zwarte piet is lief en behulpzaam. Ik pleit dan ook voor een nieuwe vorm van integratie. Integratie door middel van voedsel. Voedsel is toch een hip onderwerp, negerzoenen nu ook en integratie is natuurlijk HET probleem van de laatste jaren. Dikke, zwarte niet geïntegreerde kinderen zijn dus het toppunt van hipheid.
Ik pleit dan ook voor het hernoemen van al onze voedselproducten. Ik zie bijvoorbeeld al voor me hoe shoarma een broodje kut marrokaan wordt en hoe pindakaas poepchinees zal heten. Kaaskoppen hadden we al, bradwürst noemen we vetten moffen, in plaats van het woord soesjes met chocola noemen we zwarte pigmeeën en krentenbrood noemen we schotsbrood!

Ziet u zich al staan bij de supermarkt om de hoek waar natuurlijk allerlei nationaliteiten werken, met uw boodschappenlijstje op goed geïntregreerd rijstpapier die ook nog eens milieuverantwoordelijk is;
1 pot poepchinees
1 schotsbrood
10 zwarte pigmeeën
1 pak kaaskop
2 kilo kut marrokanen
4 vette moffen
1 liter arabieren

Integratie ten top en nog positief ook. Her en der een beetje zelfspot en soms wat doordenkertjes, maar dat stimuleert het brein weer. Het is wachten op de discussie waarom negerzoenen en zwarte pigmeeën weer dikmakend zijn en je van kut marrokanen gaat stinken, maar dat zien we tezijnertijd dan wel weer!