September 11 Revisited

Richard (NorthernStar)
"Let us never tolerate outrageous conspiracy theories concerning the attacks of September the 11th, malicious lies that attempt to shift the blame away from the guilty."

Dit zei Bush nog geen maand na de aanslagen op 11 september. En ik ben het met hem eens. Een absurde samenzweringstheorie die de daders vrijuit laat gaan moeten we nooit accepteren of tolereren. Dat betekent dat we de 'outrageous conspiracy theories' aan de kaak moeten blijven stellen en de onwaarheden ervan moeten belichten.

Dit is precies wat de film September 11 Revisited doet. Het pakt de absurde samenzweringstheorie van de Amerikaanse regering aan die ons wil doen geloven dat wat er met de WTC torens en gebouw nr. 7 gebeurde het gevolg was van brand. Het letterlijk uiteenspatten en imploderen van de gebouwen, waarbij materiaal tientallen meters in horizontale richting werd weggeblazen en beton tot stof verging, afdoen met een absurde verklaring als die het Witte Huis ons geeft, mogen we inderdaad nooit tolereren. Net wat Bush zegt. Omdat anders de echte daders wel eens vrijuit zouden kunnen gaan.

Met dank aan Sebastral voor de tip.

Voor wie naar aanleiding van de film verder wil discussiėren kan ook in dit topic terecht.