Riep daar iemand kuthoer?

Maarten (Mannee)
Het is weer verkiezingstijd en dus wordt er massaal gehengeld naar zwevende kiezers. Vriend Balkenende houdt echter niet van omzichtig hengelen en besloot zich dus maar even rechtstreeks te richten tot de allochtonen. Volgens Balkie is stemmen 'dè manier om beter deel uit te maken van de Nederlandse samenleving'. Balkenende deed zijn uitspraken op een bijeenkomst met Turkse kandidaat-raadsleden en journalisten in Rotterdam. Ja geinig wel zoiets, je jaren niet bekommeren om allochtonen en in verkiezingstijd mooi weer gaan spelen. Maar goed, de oproep om te gaan stemmen is natuurlijk prima, maar die kan aan het hele land gericht worden gericht, want de verwachte opkomst is erbarmelijk.

Overigens heeft collega-minister Verdonk bedacht dat die oproep van Balkenende wel aardig is, maar de kans dat die allochtonen VVD stemmen vrij klein. Uiteraard heeft Rita snel nog even een poging gedaan om te voorkomen dat allochtonen naar de stembus gaan.

Nederland en vooral Verdonk zou eens een voorbeeld moeten nemen aan België, daar wordt zelfs een terroriste niet het land uitgezet. Uitleveringverzoek? huh, nee hoor niks daarvan en niet alleen niet uitleveren, maar ook gewoon vrijlaten. Oké, niet helemaal eerlijk, de politie had haar wel degelijk gezegd dat ze thuis moest blijven...