Kruistocht voor Gerechtigheid

Daniëlle (flugeltje)
De mensen die na het zien van het KRO-programma “Profiel”over Gert en Hermien meer informatie wilden hebben kunnen momenteel hun hartje ophalen in het HBB-forum. Daar is namelijk onder aanvoering van FrancisC een kruistocht gestart die z’n vruchten lijkt af te werpen. Hoogtepunt was de omslag van het management en de grootste fans van Gert afgelopen donderdag. De officiële webpagina ging down met enkel als mededeling: “Daar wij ons niet langer kunnen verenigen met het doen en laten van MEVROUW TIMMERMAN en de heer GERT TIMMERMAN, hebben wij besloten deze site te sluiten !!”

Het begint allemaal op 31 januari net voor de nacht invalt. Hoewel Gert dan alweer het hotel heeft verlaten besluit ene FrancisC het forum te vereren met een reactie van zijn kant. Hij gaat in op het feit dat er nooit is bewezen dat Gert zijn dochters misbruikt zou hebben. Hij doet dit zo fanatiek dat het andere users opvalt en FrancisC bekent direct dat hij de zoon is van de tekstschrijfster van Gert.

Wat volgt zijn diverse topics met ellenlange, vage postings waarin Gert van allerhande zaken beschuldigd wordt. Francis voert aan dat Gert niet de sympathieke persoonlijkheid is die we allemaal in HBB hebben leren kennen. Er zitten kanten aan Gert waar sommige mensen tot op de dag van vandaag nog angst voor hebben. Zo schijnt het te spoken in het huis waar Gert en Hermien in Usselo woonden en wordt Gert beschuldigd van het inzetten van een knokploeg op momenten dat het hem te heet onder de voeten werd. De vermeende incest verdwijnt naar de achtergrond op het moment dat ook de zakelijke misstanden van Gert aan de kaak worden gesteld. Op dat moment stromen diverse newbies het forum op om ook hún ervaringen met de overige Fokkers te delen. Alhoewel, de ervaringen worden nu juist níet gedeeld. Men laat het bij vage beschuldigingen over vermeende oplichting en overige praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. En daarin zit ‘m ook de scepsis die steeds meer users tentoon spreiden. Zónder bronvermelding of specifiek te zijn worden immers behoorlijke beschuldigingen het ‘world wide web’ op geslingerd. Er wordt dan ook heftig en soms behoorlijk emotioneel gediscussieerd over de ‘kruistocht’ die men lijkt te voeren. Hoofdrolspelers in de soap zijn Francis zelf, Timmerhout (die zich tot op de dag van vandaag niet bekend wenst te maken), feiten (volgens eigen zeggen de vriend van Sheila Timmerman), leukeleu en uiteindelijk zelfs Sheila Timmerman zelf!

Hoewel ongeloof en cynisme regeren in de topics hebben de kruistochters verrassend veel inside informatie over Gert. Ze komen met namen en gebeurtenissen die alleen mensen die de situatie inderdaad van nabij hebben meegemaakt kunnen weten. Dat maakt het ook lastig om alles af te doen als fantasie en leugens. En dat er wel degelijk iets aan de hand is bleek toen de officiële website down ging. Helaas is het nog steeds niet mogelijk geweest om de aantijgingen specifieker te krijgen. Als reden voor deze kruistocht wordt opvallend vaak erkenning van de slachtoffers genoemd, maar niemand wil melden waarom hij/zij het slachtoffer is. Het wachten is op de laatste puzzelstukjes die vast binnenkort bij de kapper op de leestafel zullen liggen…

Meer weten?

Gert Timmerman (deel 8)
Gert Timmerman (deel 7)
Gert Timmerman (deel 6)
Gert Timmerman (deel 5)
Gert Timmerman (deel 4)
Gert Timmerman (deel 3)
Gert Timmerman (deel 2)
Gert Timmerman (deel 1)