Slaapkamer

Hadewych (Twinky)
ja, dames en heren! Uw aller Twinky is zojuist genomineerd voor de jeugdprijs van de FOK! NCRV en Sp!ts liefdesverhalenwedstrijd!
En ik kan het niet laten om jullie mijn verhaal te laten lezen:

Zachtjes duw ik de deur open, om hem niet wakker te maken, en even zachtjes sluit ik de slaapkamer weer af van de buitenwereld. Ik zet mijn tas tegen een stoel en trek mijn schoenen uit. Als ik er één net iets te hard op de grond neerzet, draait hij zich mijn richting op. Ik kan het niet laten om even naar hem te kijken. Zijn armen heeft hij stevig om het opgefrommelde deken geklemd, een been eroverheen geslagen. Zijn favoriete slaapshirt is een opgekropen, wat mij een uitzicht geeft op een witte boxershort en een randje huid met een paar lichte haartjes.
Ik trek mijn sokken uit, en leg ze opgerold netjes naast mijn schoenen. Hij heeft, zoals altijd, zijn sokken nog aan. Omdat hij nèt niet onder het deken past, zijn zijn tenen anders ijskoud. Vandaag zijn het donkerblauwe sokken, meestal zwart.
Na even te hebben geprutst met de knoopjes, kan mijn spijkerbroek op de stoel. Een spijkerbroek die we samen gekocht hebben, een paar maanden geleden in de stad. Nou, eigenlijk wist ik al dat ik die wilde, en hoefde hij alleen maar mee om goedkeurend te knorren, mee te betalen en achteraf gezellig iets te drinken.
Met één zwaai trek ik mijn trui over mijn hoofd. Ik maak m'n bh los en trek een schoon slaapshirt aan. Wat dat betreft zijn we allebei hetzelfde. We slapen altijd in een shirt en een onderbroek. Soms gaat het nog even uit, maar tijdens het daadwerkelijke slapen willen we allebei iets aan hebben.
Als ik mijn knie stoot tegen de stoel, klinkt er een snurkje vanuit het bed. Hij klemt het deken nog wat steviger tegen zich aan en krult zijn teen wat verder om de onderkant heen. Er komt nog een snurkje, en zijn neus rimpelt een beetje. Zijn wimpers trillen een beetje.
Even verdwijn ik in de badkamer om mijn gezicht schoon te maken en mijn tanden te poetsen. Mijn tandpasta is op, en daarom pak ik voor één keer die van hem. Hij gebruikt altijd een blauwe gel, en daar houd ik niet zo van, maar zo af en toe is het niet erg.
Terwijl ik de smerigheid van een dag hard werken van me af poets, verheug ik me al op het moment dat ik bij hem in bed kruip, lekker warm en dicht tegen hem aan.
Ik spuug mijn blauwe kwakje in de wasbak, spoel de tandenborstel af en loop op blote voeten terug naar de slaapkamer. Opnieuw sluit ik de deur, maar nu kan hij erop rekenen dat -ie een paar uur dicht blijft.
Zachtjes trek ik het deken uit zijn armen, omdat het voor mij zonder te koud is. Even gaan zijn ogen open, maar hij sluit ze weer, met een zucht als hij ziet dat ik het ben.
Op mijn knieën gooi ik het deken over hem heen en kruip dan dicht tegen hem aan. Slaapdronken geeft hij me een kusje in de richting van mijn mondhoek en slaat armen en benen om me heen, net als bij het deken. Ik draai me met mijn rug tegen zijn buik, en geniet van zijn warmte. Even geniet ik van het moment, maar zodra ik hem in mijn haar voel ademen voel ik mezelf wegdoezelen.